El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religiˇ sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

Trump, dos discursos contraposats.

quetgles | 28 Febrer, 2017 20:46

 

Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE

                              En Trump,  dos discursos contraposats.

 

     Al llarg de la campanya presidencial,  el candidat republicà,  En Donald Trump, en nombroses ocasions,  va expressar  el seu desacord amb la política intervencionista i militarista dels governs de Washington. Va declarar que considerava un absolut fracàs la intervenció militar ianqui a l'Orient Mitjà. Va dir que considerava que l'OTAN era obsoleta. Va dir i repetir que els Estats Units no havien de ser la policia del món.  Per altra banda, també va dir que una de les seves prioritats seria acabar amb l'Estat Islàmic i amb el terrorisme islàmic. També va dir moltes de vegades que volia desplegar una política d'entesa amb el president de Rússia,  En Vladimir Putin.  En aquesta línia de discurs,  no es va privar de denunciar la política militarista de N'Obama i de Na Clinton,  fins al punt que va acusar N'Obama de ser el creador de l'EI.

    Amb En Trump a la Casa Blanca,  s'estenia l'opinió que s'iniciaria una era pacifista. Però  les noves declaracions bel·licistes (i les iniciatives) d'En Trump president contradiuen les pacifistes d'En Trump presidencial. Especialment alarmant és la seva última declaració on expressa la seva voluntat d'assegurar l'hegemonia mundial de l'exèrcit ianqui (Alarma pel significat militarista,  però alarma també pel significat antisocial: el colossal creixement del pressupost de guerra (54.000 milions de dòlars) es farà a costa dels pressupostos socials).

         Una vegada exposat el meu punt de vista sobre la qüestió,  he pensat que seria bo difondre el rigorós informe d'En Finian Cunningham (RT,  27/2/17) entre els internautes catalans. Vegeu-lo

De Trump 'OTAN obsolet' significa Europa pagant nosaltres ...

 

 

El paradÝs suec, esdevingut un infern.

quetgles | 23 Febrer, 2017 17:10


 

          El paradís suec, esdevingut un infern.

 

        Mentre Suècia pateix l'infern,  La Vanguardia es dedica a acusar de mentider el president Trump.

 

       El diari La Vanguardia (i 40.000 mitjans més) s'endolla a la corretja de transmissió del noticiari neocon contra el president dels Estats Units,  En Donald Trump.

   Aquest dilluns,  dia 20,  En Trump va fer un comentari on comparava la violència islàmica que pateix Estocolm,  a la que va provocar l'atac terrorista de Berlin el 22 de desembre de 2016. Per descomptat, el president feia el comentari en base a les imatges dels fets d'Estocolm que oferien diverses emissores de televisió.

    La Vanguardia i els 40.000 feien com si el president hagués enfollit i s'hagués inventat un fals escenari de violència islàmica a Estocolm.

   Oh,  vaja! La Vanguardia s'avançava a recollir les opinions de funcionaris del govern suec que negaven els fets de referència.

  S'ha de saber: El govern suec és social-demòcrata. És un govern que va desplegar el programa més ambiciós d'Europa sobre la multiculturitat. Però,  com veureu al post adjunt,  el paradís multicultural imaginat ha esdevingut un infern social real,  infern social que és negat pel govern suec. S'explica així la convergència actual a tot Europa entre la social-democràcia i els líders neoliberals.

      Per aclarir el tema,  he penjat dues webs. La primera ofereix fotos i vídeos que són aclaridors. La segona és una informació molt elaborada sobre el gran fracàs de Suècia.

 

Una altra magrana Es troba a Malmö, Suècia, la magrana capital d'Europa

 

 

El camí cap a Euràbia (3) - Suècia, el gran fracàs - La Punteta .

 

   

 I vegeu aquest altre post SWEDEN CRUMBLING: Demands for military intervention as Muslim ...

 

Trump ha declarat la guerra als grans mitjans de comunicaciˇ.

quetgles | 19 Febrer, 2017 07:25

 

 

 

                               Uau! En Trump ha declarat la guerra als grans mitjans de comunicació.

 

    Ei! En Donald Trump,  el president dels Estats Units,   ha pogut declarar la guerra als grans mitjans perquè ja fa temps que les amples masses treballadores ianquis s'havien revoltat contra les elits (''Stablishment'') i els seus poderosíssims mitjans  (El president ha dit que eren ''els enemics del poble americà'': The New York Times,  NBC, ABC, CBS i CNN).

    I més encara:  En Trump va poder accedir a la presidència gràcies a la prèvia revolta popular contra l'elit dominant.

   Lector,  atenció:  ''popular'',  i no ''populista'',  s'ha de dir. Tan bon punt les classes treballadores voten segons els seus interessos,  l'elit dominant els denomina ''populistes''.

    S'ha de saber: Fa temps (fa deu o dotze anys,  pel cap baix) que va esclatar la indignació de les classes populars ianquis contra l'''Stablishment''. Aquest esclat es va expressar amb una diversitat d'iniciatives socials contra l'elit,  els seus poders i els seus mitjans.

     Les classes populars ianquis van desplegar una xarxa immensa de mitjans socials que desafiaven els mitjans de l'elit. Es pot dir que s'iniciava la guerra civil.

   Que resti clar:  A l'Estat espanyol no s'ha manifestat encara un fenomen semblant.

   Amb relació al conflicte civil ianqui,  els grans mitjans espanyols (i també els mitjans catalans) fan de cadena de transmissió de les consignes contra En Trump que diàriament engeguen els mitjans ianquis. A Espanya i a Catalunya no hi ha xarxes socials a la manera ianqui. I els mitjans esquerrans,  comunament,  participen amb un entusiasme estúpid en la guerra contra En Trump.

    Com a referents: La Vanguardia i  el diari Ara són uns esforçats vassalls dels mitjans de l'elit ianqui.

    Pel contrari,  als Estats Units,  són a centenars (per no dir milers) els mitjans anti-sistema d'àmplia difusió que denuncien les males pràctiques de l'Stablishment i els seus mitjans d'informació.

     Infowars és un dels més potents entre els mitjans anti-sistema. El post que he penjat és un dels escrits més ben raonats per a entendre la guerra civil ianqui.

   He pensat que seria bo contribuir a la seva difusió entre els navegants catalans.  Vegeu-lo: It Is About Time That We Had A President That Was Willing To Go To ... Tradueix aquesta pàgina.

 

 

Les Corporacions han perdut el monopoli de la informaciˇ.

quetgles | 12 Febrer, 2017 19:56

 

   

   

      Les Corporacions han perdut el monopoli de la informació. Els neocons, histèrics.

 

 

 

   

 

   Com és sabut,  les Corporacions capitalistes tenen el quasi monopoli dels grans mitjans de comunicació.

 

       Als sistemes formalment democràtics es proclama la llibertat d'expressió i la llibertat de premsa. Però la llibertat de premsa és la llibertat dels capitalistes per a comprar els mitjans de comunicació.

 

      A considerar:  Al llarg del temps,  les Corporacions fan créixer fins a extrems inaudits tot de trames per a la manipulació i la corrupció ideològica,  

 

    Als darrers temps,  les Corporacions van aconseguir posar al seu servei les formacions polítiques social-democràtiques, tot corrompent els seus líders.

 

     El servatge de la social-democràcia va provocar el desencís i la desesperació entre les classes treballadores dels EUA i d'Europa.

 

    Però el sentiment de classe social sempre és actiu. Les amples masses han fet palesa la seva desconfiança respecte de la social democràcia i respecte dels mitjans corporatius.

 

    Hem entrat en una nova etapa històrica de la lluita de classes. Les amples masses treballadores giren l'esquena als grans mitjans i creen una infinitat de xarxes socials de comunicació,  xarxes socials que desafien el poder de les Corporacions. Però allò que ha significat la ruïna del poder ideològic neoliberal han sigut l'entrada en la guerra informativa dels grans mitjans russos (De Sputnik i de Russia Today,  en particular).

 

    Que resti palès:  Les classes treballadores ianquis i,  en especial,  els obrers industrials van apostar decididament per la candidatura d'En Donald Trump. Per a aquests treballadors,  En Trump era l'instrument par alliberar-se  de l'esclavatge neocon.

 

      La situació insòlita,  impensable,   20 anys enrere:  Els mitjans digitals russos són a l'abast de les amples masses ianquis i de les europees.

 

    Es veu que les Corporacions angleses,  i els ''torys'',  però també  el  ''Labour Party'',  espantats,  no saben què fer per a recuperar el monopoli informatiu. Han caigut dins la paranoia.

 

      El post que he penjat explica com va la guerra informativa. Vegeu-lo BBC, The Times i L'Independent Atac Sputnik.  

 

 

 

 

 


Les falses protestes: Qui estÓ darrere la campanya orquestrada contra Trump.

quetgles | 04 Febrer, 2017 13:07

 

 

Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE

     Les falses protestes: Qui està darrera la campanya orquestrada contra En Trump,  segons En Neil Clark.

 

      Com dic sovint,  les agències de premsa i els grans mitjans de comunicació ''occidentals'',  majoritàriament, estan  al servei de les Corporacions neoliberals.

    Les Corporacions neoliberals considerant que la candidatura d'En Donald Trump era una greu amenaça per a ells,   van engegar una furiosa (i immoral) campanya contra En Trump i a favor de Na Hillary Clinton.

    Per descomptat, els grans mitjans europeus van participar decididament en la campanya neocon.

  

      Però,  segons ho explica En Neil Clark (explicació que reprodueixen moltes webs),  les Corporacions (Wall Street,  en particular) no han acceptat la seva derrota,  i han iniciat una segona i brutal campanya contra el recent estrenat president dels EUA. Segons ho explica En  Clark,  allò que pretenen és una mena de cop d'Estat tou,  de manera que asseguri un govern pro-liberal  a les properes eleccions ianquis. Ara,  de moment,  promouen una mena de guerra civil.  Pel que sembla,  la UE també ''ha entrat en guerra'' contra Washington.

    En relació a Catalunya,  es pot veure que els mitjans (tant els espanyols com els catalans) mostren una intensificació del seu ardor ''bèl·lic''.

     En relació amb això,  jo crec que ja és ben hora que les classes assalariades catalanes prenguin part en aquesta guerra mundial. Al meu parer és urgent i necessari aturar els peus dels agents catalans que estan  al servei del capitalisme neoliberal (o de qualsevol capitalisme). Ara és l'hora que les webs catalanes enfonsin els grans mitjans,  jo crec.

 

     En aquest sentit,  he penjat el post d'En Clark. Vegeu-lo:  Fake Protests: Who is Really Behind Well-Orchestrated Anti-Trump ...

Tradueix aquesta pàgina

 

Oh! QuŔ bonic! Felipe Gonzßlez i Donald Tusk en santa alianša contra Donald Trump.

quetgles | 01 Febrer, 2017 08:10

 

 

   Oh! Què bonic!  Felipe González i  Donald Tusk en santa aliança contra  Donald Trump.

 

     En Felipe González va dir ahir a El Salvador que  la política d'En Donald Trump es basa en ''la xenofòbia,  la discriminació i el supremacisme blanc''. Va convidar a una santa aliança entre l'Amèrica llatina i la Unió Europea contra la política del president ianqui.

   Les declaracions d'En Felipe González van coincidir amb les d'En Donald Tusk,  president del Consell Europeu. En una carta dirigida als 27 líders de la Unió Europea,  En Tusk va afirmar que la política d'En Trump representa ''una amenaça que posa a la UE en una posició difícil''. ''Tinguem el coratge d'oposar-nos a la retòrica dels demagogs que diuen  que la integració europea solament beneficia a les elits''. També ha mencionat la voluntat del president ianqui d'afeblir les relacions  transatlàntiques, com demostra la recent firma de la sortida dels EUA  del tractat TPP. 

    No badem;  que resti clar:  En Tusk és president del Consell Europeu debut a que els diputats de la dreta és majoritària al Parlament Europeu (Bloc de diputats on figuren els del Partit Popular espanyol i els de CIU).

    No badem; que resti clar: Constantment, els sindicats europeus, i els pagesos i tot de plataformes d'esquerra es manifesten contra el Tractat Transatlàntic (TTIP,  que és secret)  que promouen la dreta i les Corporacions neoliberals.

   Que resti clar: Són N'Obama i el Partit Demòcrata dels EUA i les multinacionals ianquis globalistes els promotors del TTIP.

     S'ha de saber: En Felipe González és una mena d'ambaixador de les Corporacions espanyoles.

    S'ha de saber: el PSOE fa costat a la dreta europea contra la política antiglobalista d'En Trump.

   S'ha de denunciar:  Moltes formacions d'esquerra s'esqueixen les vestidures per causa de les mesures policials del resident de la Casa Blanca,  però aquestes formacions callen com a morts sobre el fet que N'Obama ha sigut el creador de l'Estat Islàmic (IS o ISIS).  En el cas de negar el fet,   aquests esqueixadors de vestidures haurien d'explicar d'on ha sortit la muntanya d'armes  ultramodernes ianquis  a disposició dels combatents d'ISIS.  

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb