El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

En Trump, els obrers i les faccions oligàrquiques (2).

quetgles | 01 Gener, 2017 10:41

     En Trump, els obrers i les faccions oligàrquiques (2).

 

 

    La major part dels ''experts'' que treballen als mitjans ianquis (al servei de les Corporacions) difonien la consigna de que els obrers (els treballadors blancs,  les ''classes mitjanes'' blanques) havien sucumbit a la crida populista dretana d'En Donald Trump. Oh, vaja! La població de les àrees més industrialitzades,  població que tradicionalment votava a favor del Partit Demòcrata,  ara donava el seu  vot majoritari a favor del candidat republicà (Com veurem més endavant, les Corporacions capitalistes ianquis han aconseguit posar al seu servei al Partit Demòcrata,  partit que als EUA figura que és un partit d'esquerra).

   Per descomptat, els grans mitjans europeus (els quals estan al servei de les Corporacions i de la política neoliberal de Brussel·les), els de l'Estat espanyol inclosos, prengueren part en la gran campanya de desprestigi contra En Trump.

    Allò que s'esdevingué: Els obrers ianquis  (les classes treballadores,  en general) feia temps que clamaven contra la política econòmica i social de l'''Stablishment'' i contra Wall Street. A les eleccions del 2008, aquests obrers, majoritàriament, votaren  a favor d'En Barack Obama,  amb l'esperança que el nou president els trauria del pou on estaven. Però,  de seguida,  van veure que no era el cas. Veien que la política de N'Obama els  enfonsava encara més.

 

       A les eleccions presidencials d'enguany,  del 2016,  els obrers donaren el seu vot a En Donald Trump. És de destacar  que els Estats de l'àrea dels Grans Llacs,  els més industrialitzats,  on  tradicionalment es votava ''demòcrata'',  al 2016,  van votar ''republicà''. Precisament, és en aquests Estats on més es palesa la situació de decadència i ruïna que afecta els Estats Units. Una mostra concreta d'això és l'informe d'En Ricardo Mir,  on fa saber que ''Els carrers del centre de Monessen,  un poble de 7.500 habitants del nord-oest de Pensilvània que vivia de la producció d'acer, semblen el decorat d'una pel·lícula de zombis''. Segons diu En Mir,  el batlle d'aquest poble,  un sindicalista demòcrata va enviar tres cartes a En Barack Obama demanant ajuda, i no va rebre resposta. I diu En  Mir: ''Als pobles demòcrates com Monessen es veuen tot de cartells de suport a En Donald Trump. El missatge proteccionista i les seves crítiques al lliure comerç i les seves promeses per rellançar el carbó o l'acer han tornat a molts l'esperança'' (Podeu veure el post d'En Mir Elecciones EEUU: Trump devuelve la esperanza a los perdedores).

 

     El succeït:  Els obrers depositaren la confiança en el candidat Donald Trump. I encara més:  En Trump va despertar una gran onada d'entusiasme.

   Per entendre la cosa: No és el cas que els treballadors haguessin sucumbit a un suposat discurs populista d'En Trump,  un multimilionari. No,  ans al contrari,  l'entusiasme que va despertar En Trump nasqué de l'inaudit enfrontament del candidat contra l'''Stablishment'', contra Wall Street i contra els grans mitjans de comunicació.  Les denúncies d'En Trump coincidien plenament amb les dels aïrats obrers.

  

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb