El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religiˇ sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

Barack Obama acusat de criminal per Stephen Lendman

quetgles | 23 Novembre, 2016 08:55


 
 

  

   En Barack Obama acusat de criminal per En Stephen Lendman.

 

 

 

    La mentida dels  grans mitjans s'ha fet insuportable. I la denúncia contra els mitjans feta per En Donald Trump fou una bomba de conseqüències imprevisibles (I, en especial,  la denúncia de que N'Obama i Na Clinton eren els creadors de l'Estat Islàmic).

 

   Els grans mitjans continuen mentint i fan com si ignoressin les acusacions en contra seva. Però jo no crec que puguin resistir el tsunami que els colpeja.

 

    Actualment, són a milers els posts digitals en guerra contra els mitjans de les Corporacions.

 

    El post que he penjat, l'article d'En Lendman,  és una bona mostra del poder destructiu del tsunami informatiu,  jo crec.

 

    He pensat que seria bo contribuir a la difusió de l'article de referència. Vegeu-lo PressTV-‘Obama dismayed over fall of Aleppo to Syria’.

 

Els obrers ianquis amb En Trump!

quetgles | 18 Novembre, 2016 21:18


 
 

Vaja! Els obrers ianquis amb En Trump!

 

 

 

    Les veus dels batallons d'''experts'' al servei del neoliberalisme inunden els mitjans de comunicació de masses. Com no havia de ser així si les Corporacions capitalistes i els magnats són propietaris d'aquests mitjans. Per altra banda, els governs de la Unió Europea declaren obertament que segueixen una política econòmica estrictament neoliberal.

    Que resti dit:  Aquests ''experts'' són la veu del seu amo.

   Per altre costat, el discurs de les formacions polítiques d'esquerra, en general,  coincideix amb el discurs neoliberal (neocon,  als EUA).

   Uns i altres venen a donar per descomptat que les classes populars, inevitablement,  sucumbeixen a l'atractiu d'un discurs ''populista''.

   Uns i altres venen a suposar que En Donald Trump ha guanyat les eleccions debut a que ha engegat un discurs racista,  xenòfob,  misogin, feixista,  nacionalista; que ha triomfat perquè ha promès ''l'oro i el moro'' a la classe treballadora dels EUA.

 

     Uns i altres (la dreta governamental i les esquerres clàssiques) cauen dins l'intel·lectualisme social. A la manera de Sòcrates-Plató,  reneguen (de fet) del sistema democràtic.  Afirmen que les amples masses són fàcilment manipulables.

   Assenyalem que la República platònica era una proposta per a establir una horrorosa tirania misògina i antiobrera, tirania exercida per una colla de filòsofs sàdics,  els quals en cap cas no havien de justificar la seva detenció del poder.

 

   En contra d'uns i altres,  allò que manifesten els analistes crítics amb el sistema neocon és que la classe treballadora ianqui ha votat a favor d'En Trump perquè el seu programa de govern conté les reivindicacions més sentides per aquesta classe.

     No he de repetir el que es diu al post que trobareu més avall.  Només vull dir que foren les classes treballadores ianquis  (en especial,  a les àrees  més industrialitzades) les que feren d'En Trump el seu instrument de lluita de classes,  contra l'Establishment i contra Wall Street.

   Vegeu,  doncs,  el magnífic article d'En Ricardo Mir Elecciones EEUU: Trump devuelve la esperanza a los perdedores

 

Amb En Trump, l'esquerra, desconcertada.

quetgles | 14 Novembre, 2016 19:20

 

 

   Amb En Trump,  l'esquerra,  desconcertada.

 

 

       En relació a la recent campanya electoral ianqui,  les formacions esquerranes espanyoles i les catalanes han entrat a formar part del front comú contra la candidatura d'En Donald Trump.

  Front comú contra En Trump,  de manera que el seu nucli el constituïen les elits econòmiques neocons (neoliberals) ianquis,  elits econòmiques que són denominades comunament  ''Wall Street''.

     Per descomptat, aquestes elits són propietàries  dels grans mitjans de comunicació

  En Miquel Iceta,  el líder del PSC,  no s'estava de llençar el seu ''Go,  Hillary,  go!'' a la vespra del dia 8.

  Però als EUA,  milers de  webs esquerranistes clamaven contra Na Clinton acusada de ser l'agent de Wall Street.

Els analistes d'esquerra dels EUA,  majoritàriament,  sostenen que la derrota de Na Hillary Clinton és a causa de la revolta de les classes treballadores contra el sistema neocon.

     Com a paradigma,  podeu veure el post ​ ‘Clinton lost due to working-class revolt’.

 

   Amb un tractament més complex,  també podeu veure l'article d'En John Wight a la web

Trump's election - a scream from the swamp of alienation created by liberal America — RT Op-Edge.

  

 

 

 

 

 

 

 

        

Pravda preveu la vict˛ria d'En Donald Trump, i se'n congratula.

quetgles | 05 Novembre, 2016 18:57

 

   Pravda preveu la victòria d'En Donald Trump,  i se'n congratula.

 

    Dels diversos articles dels columnistes del diari Pravda, el que he penjat aquí és tot un reportatge sobre la situació política als EUA. Els arguments de l'article són àmpliament compartits pels mitjans ''no occidentals''.

  He pensat que seria bo promoure'l entre els navegants catalans (continentals i insulars). Vegeu-lo: November 8th: American Spring reaches zenith with Donald Trump Presidency - PravdaReport.

   Per descomptat, jo crec que un triomf de Na Hillary Clinton  seria producte d'una colossal manipulació electoral. La manipulació electoral ara ja és denunciada pels republicans. Allò que no se sap és el grau de manipulació (Segons els crítics,  Washington i Wall Street i els grans mitjans capitalistes,  estan ocupats en la qüestió). Segons els dissidents,  una victòria de Na Clinton seria pírrica; seria el començ d'un conflicte civil irresoluble.

    

Some thoughts on the ideological war to the present day (2016).

quetgles | 01 Novembre, 2016 06:49

 

   


        

   Clik to see article  Just another WordPress.com site. 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb