El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

Independentistes? O, més aviat, amants de les cadenes?

quetgles | 25 Juny, 2016 18:17


  Independentistes? O,  més aviat,  amants de les cadenes?

 

      Són els pseudoindependentistes catalans de dretes (també n'hi ha de l'esquerra). Són els independentistes estrambòtics que confien aconseguir el suport dels imperialistes i de les Corporacions capitalistes,  segons ells mateixos declaren (En Mas va anar a fer l'anunci de la ''bona nova'' a Boston i a Jerusalem,  mira tu!).

   Són els regionalistes convergents convertits a l'independentisme (independentisme estrambòtic). Són els hereus de l'antiga Lliga Regionalista,  la dreta catalanista. Són els hereus d'En Francesc Cambó,  el fundador de la Lliga, i  l'home que quan es va fer el cop d'Estat del 36 va proclamar el seu suport al general Franco.

    Aquests regionalistes catalans d'ara,  esdevinguts independentistes,  són fervents partidaris del neoliberalisme  (el capitalisme destructor de les actuals Corporacions capitalistes. (''Neocons'',  els diuen a als EUA)).

   Aquests independentistes estrambòtics s'omplen la boca exalçant l'Europa de les Corporacions i dels  governs conservadors (el PP espanyol,  en forma part).

 

       En tot aquest temps,  als darrers dies els mitjans dels pseudoindependentistes han estat en campanya permanent contra el Brexit del Regne Unit.  ''Pseudos'' que són,  anaven de bracet amb els conservadors europeus i amb els nacionalistes espanyols (La Vanguardia i l'Ara coincidien amb  El Mundo i El País,  i amb The New York Times).

 

    El comandant en cap de l'Imperi, En Barack Obama,   feia públic el seu desig que el RU es mantingués dintre la Unió Europea.

    Oh,  vaja! Les ''ànimes belles'' de l'esquerra catalana no han sabut què dir al veure que En Donald Trump, l'aspirant republicà a la presidència dels EUA,  es congratulava del triomf dels ''independentistes'' anglesos,  dient que era ''una gran victòria''. Vegeu el post Donald Trump arrives in UK and hails Brexit vote as 'great victory' | US news | The Guardian.

 

 

 

 

  

La Xina, primera potència en tecnologia (2)

quetgles | 21 Juny, 2016 09:27

                  La Xina,  primera potència en tecnologia (2).

 

 

    Els 40.000 economistes dels mitjans ''occidentals'' ara ja s'empegueeixen  de continuar qualificant la Xina com a ''economia emergent''.

   Però el mitjans de les Corporacions continuen amb la seva pràctica informativa esbiaixada respecte a la Xina; els agrada publicar les notícies dolentes,  i evitar la publicació de les bones.

  La Vanguardia i els diaris catalans els sap greu publicar notícies dels èxits tecnològics de la gran potència (És clar,  en tot moment s'omplien la boca parlant de ''la mà d'obra barata'' de l'economia xinesa).

   La Vanguardia no ha dit res fins ara sobre el superordinador que ha exhibit la Xina,  ordinador que és el més potent del món,  segons les agències,  ordinador que la situa a l'avantguarda de la ciència i de la tecnologia.

   I el meu comentari:  Si la Xina,  en dotze anys,  ha passat del no-res a ocupar el primer lloc en relació a la tecnologia dels ordinadors,  s'ha de suposar que d'aquí a uns pocs anys (sis anys,  posem) serà reconeguda com a primera potència política mundial (de manera que serà el reconeixement oficial de la fi de l'imperi ianqui).

 

       Les agències de premsa de les Corporacions no han pogut ocultar la notícia sobre el superordinador xinès; i per això la publiquen molts de diaris,  però no La Vanguardia,  de moment.

     Com a exemple de publicació,  podeu veure el post  New Chinese supercomputer is the world's fastest, with speeds equivalent to 338 million ordinary PCs put together | Daily Mail Online. 

La metafísica, una ràpida cavalcada.

quetgles | 18 Juny, 2016 08:11


                                    La Metafísica,  una ràpida cavalcada.

 

       Convé cavalcar ràpid: Ja iniciada l'època històrica de les societats dividides en classes socials,  s'ha de veure que  les normes morals i les normes socials,  en tot temps, són imposades per la classe social dominant.

   Ei! Convé no badar:  Allò que pretén una metafísica oficial és,  en darrer terme,  blindar el sistema moral (les idees morals,  els valors morals,  les normes morals) d'una determinada societat.

     Originàriament (i es pot dir que fins ara mateix), les normes morals eren concebudes com expressió de la voluntat dels déus (déus,  o esperits o forces sobrehumanes). Es donava per indubtable que de l'incompliment de les normes se'n derivaven grans mals. Es donava per inqüestionable que els desastres que afligien la comunitat eren causats per la ira de les forces sobrehumanes.

      A les societats sense classes socials del Paleolític,  la religió fou l'element cohesionador indispensable per evitar la desintegració social. Però a les societats pluriclassistes la religió esdevingué l'instrument imprescindible de la classe social hegemònica  pel control de la societat (Podeu veure el post  L'Església catòlica, un instrument de l'Imperi romà.).

    Convé no badar:  La Metafísica és, en essència, Teologia (La ciència de Déu) i Psicologia (La ciència de l'ànima). O sigui, en darrer terme, una pretesa ciència amb l'objectiu de garantir la bonesa de la religió.

 

  Convé no badar:  La religió (les Esglésies),  i la metafísica que li fa de gaiato,  allò que pretén és imposar unes normes morals que justament satisfan la voluntat de l'elit dominant.

     Les Epístoles d'En Pau de Tars (Sant Pau,  als calendaris catòlics)(Epístoles contingudes al Nou Testament) recullen punt per punt les normes de la moral oficial del patriciat romà. Això sí,  amb unes pinzellades de cristianisme. Segons En Pau,  un esclau cristià ha de ser un bon esclau; s'ha de comportar com un fill respecte del seu amo. No és en la llibertat que ha de pensar,  sinó en la pràctica de les virtuts cristianes i així guanyarà el Cel (S'ha de saber: La norma jueva,  en canvi,  obligava a l'amo jueu a alliberar l'esclau jueu al cap de set anys de servatge).

 

    Convé no badar:  Els positivistes alhora que especifiquen una i altra vegada que ''la Metafísica no és possible com a ciència'',  tot seguit s'afanyen a dir que ''s'ha de ser respectuós amb les creences religioses''.  Ells no fan crítica a la religió; si de cas,  la veuen de bon ull.

   Mentre escrivia  el seu famós Tractatus,  En Wittgenstein portava a la butxaca L'Evangeli de Tolstoi, opuscle sobre la santedat laica.

El diari El País dóna les declaracions d'En Donald Trump amb comptagotes.

quetgles | 14 Juny, 2016 08:04

      El diari El País dóna les declaracions d'En Donald Trump amb comptagotes.

 

      Amb comptagotes,  en el sentit que va fent interpretacions i valoracions sobre les frases d'En Trump a la seva declaració sobre l'atemptat d'Orlando. El redactor de la crònica fa com si hagués d'orientar  els lectors sobre les intencions (racistes?, esbojarrades?) del candidat republicà a la presidència dels EUA; tracta els lectors com si fossin menors d'edat. Vegeu el post Atentado en Orlando: Trump ataca a Obama y Clinton tras la masacre de Orlando | Internacional | EL PAÍS.

 

     Però aquesta mala pràctica  periodística de El País és general entre la premsa espanyola i entre la catalana respecte del tractament de la campanya presidencial ianqui.

   He pensat que seria bo mostrar un punt crític sobre aquesta mala pràctica.   Convé,  jo crec,  que els catalans tinguem una informació més objectiva sobre la política ianqui,  de manera que ens blindem contra les trames conspiratives  dels mitjans de les Corporacions.

   En aquest sentit, aprofito l'avinentesa per penjar un post de la declaració feta per En Trump,  sense afegits i sense comentaris. Vegeu-lo Donald J. Trump Declaració referent tràgic atemptat terrorista a Orlando, Florida | Donald J Trump per al president. 

   

La filosofia en sis batudes (1-6).

quetgles | 06 Juny, 2016 15:50

   

      Debut a l'extensió, premeu http://jquetgles.wordpress.com/2016/06/06/la-filosofia-en-sis-batudes-1-6-2

 

Molts de partidaris d'En Sanders votaran En Trump, segons explica N'Yves Smith.

quetgles | 02 Juny, 2016 18:51


                              Molts de partidaris d'En Sanders votaran En Trump, segons explica N'Yves Smith.

 

      A un primer moment, molts de catalans progressistes van fer seu l'esquema ideològic negatiu d'En Trump,  esquema promogut pels mitjans de comunicació.  Aquests progressistes,  peresosos que són,  no s'aturaren a considerar per què Wall Street i les Corporacions han engegat una virulenta campanya contra el magnat candidat a la presidència.

   De cada dia,  a tot el món,  s'intensifiquen els debats (i la informació) sobre la significació de Donald Trump com a president dels EUA, la qual cosa fa tremolar Wall Street i Washington.

    Respecte d'això,  és d'esperar que s'elevi el nivell d'informació a Catalunya (tant a la continental com a la insular).

   En aquest sentit, he pensat que seria bo fer conèixer un article de N'Yves Smith sobre el malestar de molts de progressistes ianquis per causa de les contradiccions que desferma la contesa presidencial; molts d'ells,  tot i votar demòcrata,  reneguen de Na Clinton; i,  si no poden donar el vot a En Sanders,  el donaran a En Trump, diuen.  N'Yves Smith explica com va la cosa; vegeu el post      Elecció 2016: Per què alguns dels progressistes més intel·ligent que conec votaran per Trump sobre Hillary - Revista POLÍTIC.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb