El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religiˇ sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

N'Iglesias participa del joc brut d'En Rajoy..

quetgles | 30 Agost, 2015 08:39

                          

                                      N'Iglesias entra en el joc brut d'En Rajoy contra Junts pel Sí.

         Mentre el diari Gara (29,08,2015) denuncia que ''La Guardia Civil entra en campanya'' en relació a l'espectacle de l'escorcoll de la seu de Convergència,  En Pablo Iglesias, el líder de Podemos, dona per bona la campanya bruta d'En Rajoy contra En Mas. No s'està de dir que En Mas és igual de corrupte que En Rajoy. Aquest amic dels Borbons, no mira prim, no espera a disposar de proves acusatòries. Es veu que aquest Iglesias, com el Papa de Roma, és infal·lible, no pot equivocar-se en qüestió de fe o de moral.

   S'ha de suposar que N'Iglesias considera feble la intenció de vot a favor de ''Catalunya sí que es pot''.

      En particular, jo considero que N'Iglesias és un poc merdoset.

    

La Xina puja, els Estats Units cauen

quetgles | 21 Agost, 2015 18:13

 

 

      

La Xina puja, els Estats Units cau.

 

 

 

 

 

      M'ha sorprès gratament un vídeo penjat a youtube que mostra perquè la Xina torna a ésser l'Imperi del Mig.

 

 

 

    Intentant amagar la realitat de la nova civilització de la Xina (cosa que mostra el vídeo esmentat), la campanya tergiversadora dels mitjans ''occidentals'' resulta idiota, pel cap baix.

 

  

 

    He cregut que el vídeo podria despertar l'interès dels internautes catalans. Podeu baixar

 

www.youtube.com/watch?v=4dCUw9rT-bI.

 

 

 

    També podeu provar de baixar a youtube aquest títol:  Why China rises and the US falls.

 

 

Les tropes xineses al costat de les estatunidenques a Djibouti.

quetgles | 19 Agost, 2015 10:16

 

        Les tropes xineses al costat de les estatunidenques a Djibouti.

 

    El nou ordre mundial es fa present de moltes i diverses maneres. Una d'elles serà la presència de tropes xineses a Djibouti, el petit país de la Banya d'Àfrica.

    Farà gràcia veure la cara que posaran els soldats estatunidencs quan vegin els xinesos desplegant material de guerra just al seu costat (Bé, sembla ésser que el president de Djibuti vol fer fora els ianquis).

    He pensat que la notícia seria de l'interès dels navegants catalans. Per altra banda, als mitjans ''occidentals'' no els agraden aquests tipus de notícia (Segons les instruccions de Washington, la Xina s'ha de mostrar en negatiu,  sempre que es pugui).

   Vegeu el post Not Welcome Anymore? Chinese Military Giving US Troops the Boot in Djibouti / Sputnik International.

El capitalisme i els fil˛sofs. L'˙ltim episodi (2).

quetgles | 18 Agost, 2015 09:23

  

                                  El capitalisme i els filòsofs. L'Últim episodi (2).

     Les Corporacions, a l'últim episodi, no són facultats de filosofia allò que crea, sinó escoles d'economia.

   Certament,  les Corporacions han aconseguit el quasi monopoli del control dels mitjans de comunicació. Per altra banda, també tenen al seu servei els mitjans de les administracions públiques dels règims capitalistes.

       Fins a l'esfondrament de la Unió Soviètica, els mitjans de les Corporacions (els mitjans ''occidentals'') menaren un guerra  inacabable contra el comunisme i contra totes aquelles veus que fossin crítiques amb el capitalisme (La fase més extrema fou la del maccarthisme als EUA, 1950-1956).

    Una vegada derrotat el gran enemic, els mitjans de les Corporacions anunciaren la bona nova de que el capitalisme era el  final de la història. Però l'Imperi (i els seus vassalls) i les Corporacions continuaren construint nous instruments per tal d'ampliar el domini sobre les amples masses treballadores.

      A la fi, els governs i les Corporacions dels aliats (vassalls) europeus havien aconseguit la submissió dels partits socialistes. En efecte, les formacions  socialdemòcrates renunciaven expressament al socialisme i es declaraven ferms administradors del capitalisme.

    La foto de les Açores no podia ésser més indicadora: la cara somrient del líder ''laborista'' Tony Blair feia costat a la d'En George Bush (líder neocon) i a la de N'Aznar (líder neofranquista) (Al Regne Unit, el govern laborista es posava al servei dels interessos de les Corporacions). 

    Vegeu la cosa: als Estats Units, els dos partits governants, els demòcrates i els republicans, tot dos es declaren fervents partidaris del capitalisme (i de l'excepcionalitat dels Estats Units, o sigui, de l'Imperi). Semblantment, a l'Europa occidental,   a l'últim episodi, els partits socialistes han esdevingut una mena de Partit Demòcrata ianqui.

     En un plantejament superficial, es podria afirmar (com ho fan els mitjans capitalistes) que els dirigents socialistes europeus han estat guanyats per la dialèctica capitalista. Els mitjans presenten la cosa com si En Hayek hagués derrotat En Marx.  Però no hi ha tal cosa; vegeu la tesi.

     Tesi:  No és el cas que els líders socialistes hagin sucumbit a un superior discurs intel·lectual dels teòrics del capitalisme neoliberal. No. Tesi:  L'anul·lació dels partits socialistes europeus ha estat un objectiu aconseguit per les agències d'intel·ligència dels governs neoliberals i per les de les Corporacions.

  O sigui, l'anul·lació del socialistes ha estat causada per les tàctiques de guerra bruta de les agències, agències qualcunes de les  quals tenen una despesa que és més gran que el pressupost de guerra d'un Estat modest, com Espanya, per exemple.

     Per altra banda, que resti clar:  No és el cas que el discurs d'En Hayek sigui una cosa nova. El discurs d'aquest economista-filòsof és dels anys 30, un discurs que fou derrotat pel d'En Keynes. Jo sostinc que la filosofia d'En Hayek és inconsistent (Podeu veure el meu post Hayek i Popper). 

   

         

   

    

La Xina avantatja els Estats Units en la competiciˇ comercial del PacÝfic.

quetgles | 16 Agost, 2015 07:18

    La Xina avantatja els Estats Units en la competició comercial del Pacífic.

    Són els propis experts estatunidencs els qui informen de les contradiccions fatals de l'Imperi. En aquest cas, la informació prové de l'Oficina Governamental, agència independent que treballa per al Congrés dels Estats Units.

    Els mitjans de les Corporacions capitalistes, en tot temps, procuren donar notícies negatives sobre la Xina. Però les seves mentides no aturen el procés històric mundial (procés, en el que la Xina  és el principal protagonista). Ho podeu comprovar baixant el post La Xina derrota els EUA en comerç.

El capitalisme i els fil˛sofs. L'˙ltim episodi (1).

quetgles | 14 Agost, 2015 07:47

 

                    El capitalisme i els filòsofs. L’últim episodi (1).

    L’últim episodi, dit en el sentit de que la gran maquinària de propaganda de les corporacions capitalistes esdevé inútil en el seu intent de manipular l’actual cicle econòmic mundial (cicle històric, s'ha d’entendre). L’últim episodi és l’esfondrament definitiu del sistema capitalista.

   

    A cada època, la funció de la filosofia (de la filosofia dominant, si més no) ha consistit en elaborar arguments que justifiquessin el sistema social vigent, és a dir, que justifiquessin els privilegis de la classe social dominant  i l’opressió de les classes treballadores.

   Durant més de mil anys, els filòsofs de la Europa cristiana sostingueren que l’absolutisme responia al ordre natural, ordre natural que sempre aspira a la perfecció (Ja N'Aristòtil havia demostrat la bonesa de l’esclavitud).

    Tesi: En tot temps, la filosofia predominant és la que han imposat les elits socials.

    A considerar: Al seu temps, En Marx va ésser desconegut entre les amples masses treballadores d'Europa. Al 1871, els revolucionaris de la Commune de París conformaven organitzacions de signe llibertari, majorment inspirats en l'ideari d'En Bakunin. Solament un pocs sindicalistes tenien coneixement de les teories  marxistes.

    La revolució russa de 1917 va fer que el món s'assabentés de l'existència d'un pensador que es deia Karl Marx.

    I allò que vull subratllar: Abans de la revolució russa, cap escrit d'En Marx figurava a les biblioteques. I, per descomptat, el pensament d'En Marx tampoc havia tingut  entrada a les universitats ni  era comentat als mitjan de comunicació. Cap filòsof oficial del seu temps va fer referència a les teories del pensador de Tréveris.

    Amb relació amb això, s’escau citar la tesi que fa: És la revolta triomfant de les amples masses la que fa possible l’aparició d’una nova ideologia. I, en sentit contrari, són les elits socials (el Poder) les que imposen la ideologia que els serveix d'instrument de domini social.

      O sigui, en tot moment, l'aparició d'una nova filosofia o bé és per voluntat de les elits socials o bé per voluntat de grups socials revoltats contra el Poder.

    Fou En Rockefeller el qui va decidir convertir En Friedrich von Hayek en el gran guru del capitalisme neoliberal (denominat ''neocon'' als EUA). Fou el magnat ianqui el qui va   de la fer possible la creació de la London School of Economics on regnà En Hayek. Igualment fou la Fundació Rockefeller la que sufragà les despeses de la Mont Pelerin Society, esdevinguda  la més influent ''think tank'' d'Europa  (Podeu veure la qüestió a fons a la web Hayek i Popper).

    Amb el triomf de la revolució russa, el pensament d'En Marx es feia present al món sencer (Per tot arreu aparegueren partits comunistes que es declaraven marxistes).   A partir de llavors, els escrits d'En Max foren objecte d'estudi per part de filòsofs, sociòlegs, polítics, teòlegs, economistes i d'altres estudiosos. I, posteriorment, el nom d'En Marx ocupà un lloc destacat als llibres de text de filosofia.

  

    

      A l’època moderna, ja plenament desenvolupat el capitalisme, les elits socials (neocapitalistes) tenen segrestats tots els poders.  Són propietaris dels grans mitjans de comunicació, però també han aconseguit el control dels organismes polítics i dels jurídics.

 

 

    

R˙ssia i la Xina superen els Estats Units en tecnologia d'armament supers˛nic.

quetgles | 11 Agost, 2015 21:16

 

   Rússia i la Xina superen els Estats Units en tecnologia d'armament hipersònic.

     De fet, Rússia i la Xina produeixen  armament millor i més barat que els Estats Units, en contra del que diuen els mitjans de les Corporacions.

   El misteri és bo de desxifrar:  Les corporacions industrials més grans dels Estats Units han aconseguit monopolitzar la producció de l'armament d'alta tecnologia. Amb el monopoli, les corporacions tenen uns guanys astronòmics; els seus productes són més cars i no superiors a als de la ''competència''.

   S'ha de saber: la Xina té quatre vegades més d'enginyers i de científics que els EUA.

   Sobre això, vegeu una informació precisa al post   Brand New Russian, Chinese Hypersonic Weapons Unnerve US - Cerca amb Google.

      

 

També podeu veure Hypersonic WU-14

La premsa ''no occidental'' destapa el joc brut, ''l'occidental'' l'amaga.

quetgles | 10 Agost, 2015 19:16

    La premsa ''no occidental'' destapa el joc brut,  ''l'occidental'' l'amaga.

        Els mitjans al servei de Washington (els mitjans de les corporacions occidentals, diguem) tenen la guerra perduda, s’ha de suposar. L’omnipresent activitat de la Xarxa deixa ridículs els intents mistificadors d’aquests mitjans. 

   La premsa ''no occidental'' (la russa, per exemple) és a l'abast dels internautes de tot el món. Aquesta premsa recull a mans plenes les informacions dels experts ''occidentals'' sobre les males pràctiques del govern dels Estats Units i dels seus vassalls.

    Per descomptat, Washington és incapaç de frenar l'onada d'informacions que destapen les seves males pràctiques. Tots els intens d'intensificar les seves campanyes de propaganda no fan sinó posar de relleu la seva impotència.

     Com a prova i com a mostra notable del que estic dient podeu veure l'escrit d'En William Engdahl. N'Engdahl explicita les pràctiques terroristes del Govern d'Obama amb l'objectiu d'enfonsar el règim de Vladímir Putin. Vegeu el post   Aràbia vol enterrar les petrolieres d'esquist.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb