El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

Un altre full de ruta català en catorze píndoles.

quetgles | 05 Juliol, 2015 10:35

 

   Un altre full de ruta català en catorze  píndoles.

  1)   L'alliberament de Catalunya (Catalunya Sencera) només és possible dins una Europa en lluita contra  el  domini de les multinacionals.

   2) Així, el full de ruta de l'alliberament català va unit al full de ruta del poble grec.

   3) Jo crec que guanyarà el no al referèndum de Grècia que es fa avui. En cas contrari, el full de ruta dels pobles d'Europa es complicaria, segurament.

   4) De fet,  els pobles d'Europa ja han començat la revolta per a recuperar la sobirania, per a restablir la democràcia.

   5) És possible que a les eleccions generals espanyoles del proper novembre Podemos sigui la formació més votada.

   6) Cas d'aconseguir el poder Podemos, s'ha de preveure que voldrien instaurar una mena de república socialista espanyola.

   7) Els de Podemos són patriotes espanyols, però els d'una previsible Catalunya en comú serien patriotes catalans, sens dubte.

  8) la Unió Europea és un instrument de domini dels Estats Units. Els Estats membres són vassalls de Washington. La revolta democràtica europea s'encamina contra la Unió Europea i contra l'Imperi.

   9)  Aclariment:  En tot moment, els mitjans de les Corporacions, quan es refereixen al partit francès  Front Nacional, sempre diuen que és un partit ''d'extrema dreta, racista i xenòfob'', però callen com a morts quan Na Marine Le Pen denuncia la submissió de França a les multinacionals i als Estats Units.   S'ha de saber: Molts d'analistes vaticinen que Na Marine Le Pen serà la propera presidenta de França, al 2017. S'ha de saber: el FN postula la sortida de França de la UE i de

l'OTAN. 

   10) Des de inicis de segle, el món sencer viu la confrontació entre l'Imperi i les grans potències que s'hi oposen, Rússia i la Xina, destacant. 

   11) Sembla que Washington devia pensar que cap altra potència podria desafiar el seu poder militar. Certament, el pressupost de guerra dels Estats Units és més gran que la suma dels pressupostos de guerra dels deu països de major despesa. A més a més, cal sumar a la despesa del Pentàgon la de les 16 agències d'intel·ligència (intel·ligència de guerra bruta).

   12) Però les astronòmiques despeses de guerra de Washington no poden canviar el nou cicle de la història.

   La despesa militar de Washington (i l'ús de les 16 agències) no han pogut canviar la marxa de l'economia mundial. Ara, la Xina és la primera economia mundial, i l'Índia n'és la tercera.

    Semblaria que els Estats Units i la Xina quasi anirien empatats, però s'ha de saber: en indústria pesada, els Estats Units és un nan al costat de la Xina. La Xina produeix i consumeix vuit vegades més acer que els Estats Units. Les drassanes xineses bategen 10 vegades més vaixells que les estatunidenques.

     13) Des de la nova línia política d'En Deng Xiaobing, 1978, la Xina ha desplegat un pacifisme d'inspiració confuciana, però sense deixar de banda les ensenyances de L'Art de la guerra d'En Sunzi. 

   14)  En relació a la crisi grega, convé tenir en compte que Rússia i la Xina juguen a favor de la sobirania del poble grec. I la seva intervenció serà decisiva, s'ha d'esperar.

 

   

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb