El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

Catalunya i el món al 2015. Aclariments i vaticinis.

quetgles | 04 Febrer, 2015 07:16

 

         Catalunya i el món al 2015. Aclariments i vaticinis.

 

 

 

        Proemi:  La meva intenció és elaborar una llista de breus enunciats que mostrin les grans línies de la geopolítica mundial que, en aquest 2015,  afecten decisivament Catalunya.

 

    Per descomptat, el procés històric de la nació catalana (sencera) s'emmarca dins els procés històric d'Europa i dins el mundial.

   

    Catalunya no ha d'esperar res de bo de la Unió Europea ni de l'OTAN. Ambdues organitzacions  són creacions de les oligarquies capitalistes  de l'Europa occidental, oligarquies subordinades a l'Imperi.

 

     Aquesta Unió Europea  serveix de camuflatge per a les polítiques imperials, les d'Anglaterra i les de França, sobretot.

    Des de sempre, els parisencs mantenen una política nociva contra la nació catalana.

 

    Únicament amb la desfeta dels imperis espanyol i francès serà possible la proclamació de Estat català.

     Podeu veure el meu post    La independència de Catalunya serà, si i solament si s'esfondra el poder opressor..

      

   

     

 

 

 

     N'Artur Mas i el pseudoindependentisme català: És extravagant que el líder del capitalisme neoliberal català ara pretengui una revolta contra els neoliberals d'Europa i els EUA.

 

     L'estrambòtic paper que interpreta En Mas (o el que interpretava En Jordi Pujol)  és una versió moderna del paper que va interpretar els anys 30 En Francesc Cambó. En Cambó no s'estava de fer de ministre del govern espanyol i de líder del nacionalisme català. Però al 1931 els catalans votaren a favor d'En Francesc Macià, i En Cambó no obtingué l'acta de diputat (I al 1936, esclatada la guerra civil, En Cambó, fent de gran líder català, va fer públic el seu suport al cop d'Estat del general Franco).

 

    Oriol Junqueres i la ERC independentista:  Oh, vaja! Al cap de 35 anys de joc polític d'actor secundari, a la fi un líder d'ERC té opció favorable al càrrec de president de la Generalitat.  Es veu que En Junqueres no troba estrambòtic que els treballadors  facin taringa amb els empresaris.

 

   Què bonic! Els ''indepes'' neoliberals catalans demanant el suport dels neoliberals europeus a favor de la independència del Principat de Catalunya!  No deuen voler saber aquests ''indepes'' que les Corporacions capitalistes allò que pretenen és l'esclavatge de les nacions sotmeses als seus interessos.

 

    Els de  Podemos són uns grans patriotes espanyols que tenen espantats  als patriotes del PP i als patriotes del PSOE. Però també als patriotes de CIU-ERC.

 

    S'ha de preveure: L'ascens de Podemos desbaratarà el projecte (la porta falsa)  independentista de Mas-Junqueres, però provocarà la crisi de les forces franquistes que han mantingut el control del Poder fins ara.

 

   Tesi: La crisi de poder del franquisme (de l'oligarquia castellano-andalusa) obrirà l'autèntica porta a la independència del Principat de Catalunya, i a la possible formació d'un nou Estat català de la Catalunya Sencera.

 

   Tesi: La proclamació d'un Estat català (de Catalunya Plena) només serà possible si es desmunta la UE, i es desintegren els imperis europeus (el francès, en especial).

 

     La victòria de Syriza és l'anunci de la desintegració de la Unió Europea.

 

       Des del primer moment,  N'Alexis Tsipras s'ha procurat un acord estratègic amb el govern rus.

 

   Els membres de la Unió Europea són vassalls de Washington. Com això que són, es veuen induïts a dur a terme una política internacional que no respon als seus propis interessos, sinó als del govern dels Estats Units.

 

   En aquest 2015, Washington ha pretès la ruïna econòmica de Rússia  (En una declaració al Congrés, el president,  En Barack Obama, fa fer pública la seva satisfacció pels danys que ell havia infligit a l'economia russa, declaració que s'emmarca dins l'estratègia de l'Imperi del Caos).

 

   Constrets per Washington,  els governs dels països de la UE es disparen al peu: la rèplica de Rússia a les sancions europees els causa greus perjudicis (En especial, les multinacionals se'n ressenten: les seves inversions a Rússia estan sota l'amenaça de col·lapse).

 

   

    En aquest 2015, Rússia guanyarà la partida, en el sentit que farà fracassar l'estratègia de Washington per a enfonsar l'economia russa.

 

    La construcció de la Unió Euroasiàtica és indeturable. Els nous projectes gegantins que s'inicien enguany ho palesen.

 

    Podeu veure dues webs que expliquen a bastament el desplegament dels projectes.

 

The Strategic “Western Route Pipeline”: Russian Natural Gas to China | Global Research

 

Moscou Pequín en 2 dies: Xina construirà $ 242bn ferrocarril d'alta velocitat

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb