El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religiˇ sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

Ucra´na. Els soldats d'En Poroxenko li fugen cap a R˙ssia.

quetgles | 29 Gener, 2015 06:48

  

     

     Ucraïna. Els soldats d'En Poroxenko li fugen cap a Rússia.

 

 

     Sembla una pel·lícula còmica del cinema mut dels anys 20. Faria riure si la realitat no fos tan dramàtica a Ucraïna.

    Els satèl·lits de la Unió Europea, en tot moment, tergiversen la realitat de la situació a Ucraïna. La premsa russa on line fa palesa la corrupció dels mitjans de les Corporacions capitalistes.

 

     Ací teniu una informació de la KP que ho acredita. Vegeu la web Soldats ucraïnesos que fugen del camp de batalla directament a Rússia pobles sencers [documents]

 

   I ací un altre informe clarificador  En Poroxenko promet més diners als soldats de Kíev,  Ria Novosti, 29.01.15.

Llibert Ferri tindrÓ una alegria de conill.

quetgles | 17 Gener, 2015 21:56

  

    En Llibert Ferri tindrà una alegria de conill.

 

 

    

 

    En Llibert Ferri i els propietaris del Ara mostren la seva satisfacció per l'anunciada recessió de l'economia de Rússia. Juntament amb els capitalistes de la Unió Europea,  entonen càntics joiosos donant per suposat que ''Occident'' ha fet fracassar el suposat intent d'En Vladímir Putin de reconstruir l'imperi soviètic.

 

      Com ja he dit en altres ocasions,  els mitjans de les corporacions capitalistes d'Europa no cerquen la veritat, no fan investigació, sinó que allò que pretenen és transmetre els seus missatges ideològics.

 

    Però En Ferri tindrà una alegria de conill. Ell i les Corporacions hauran de comprovar que el procés mundial es desplega inexorable i insensible als desigs dels manipuladors ideològics.

   Per altra banda, la veritat va obrint camí, espantant als venedors de fum.

 

  Amb un escrit precís i aclaridor, En Paul Craig Roberts, de l'Institut d'Economia Política, contradiu el missatge actual de les Corporacions. Vegeu el post La ruïna és el nostre futur.

 

   

El Partit Popular i Podemos prefereixen trencar l'euro..., segons En Juan Ramon Rallo.

quetgles | 15 Gener, 2015 08:25

 

     El PP i Podemos s'estimen més trencar l'euro..., segons En Juan Ramon  Rallo.

   La veritat sura, surt a la superfície.

En aquest cas, l'economista En Juan Ramon Rallo posa al descobert el joc amagat del Partit Popular. En llenguatge molt planer, En Rallo explica quin va ésser el joc suïcida del PP:   el PP va enviar un rotund i podemita missatge a la resta de l'Eurozona: o em rescateu sense condicions o trenco la baralla de la moneda única. I així va succeir: el juliol de 2012, Mario Draghi va sortir a la palestra prometent fer tot el necessari per salvar l'euro, de manera que els estalviadors nacionals i internacionals van restablir els seus crèdits al govern d'Espanya.

    He pensat que seria bo contribuir a difondre el destapament que fa el professor Rallo de la bruta política econòmica del govern del PP.  S'ha d'entendre que aquesta política ha satisfet les demandes de la Banca espanyola i de la CEOE.

   Tot seguit podeu veure el post de referència, publicat a El Economista, 15.01.15, El PP i Podemos s'estimen més trencar l'euro.

La crisi del petroli. A l'alba d'un nou sistema monetari, segons En Peter Koenig.

quetgles | 12 Gener, 2015 07:58

   

          

   La crisi del petroli. A l'alba d'un nou sistema monetari, segons En Peter Koenig.

 

 

 

      Sembla indubtable que l'esfondrament del preu del petroli provoca una greu crisi econòmica al propi país inductor, els Estats Units.

    Els mitjans  de les Corporacions capitalistes es mostren eufòrics en motiu de la crisi financera que pateix Rússia, crisi provocada  per la baixada del  preu del petroli. Però aquests mitjans (ensarronadors de mena, que són) no en diuen res de la catàstrofe que pateixen les petroleres nord-americanes, catàstrofe que amenaça de provocar un nou crac  a Wall Street.

 

    Les declaracions d'En Peter Koenig (exfuncionari del Banc Mundial) publicades a Global Research palesen la crisi esmentada.

  

    He pensat que seria bo posar a l'accés dels navegants catalans l'article  de l'analista nord-americà. Vegeu el post Rússia i la Xina: l'alba d'un nou sistema monetari?

No Ús R˙ssia, Ús la Uniˇ Europea la que ha entrat en colĚlapse.

quetgles | 10 Gener, 2015 18:39

 

        No és Rússia, és la Unió Europea la que ha entrat en col·lapse.

 

 

 

      La Unió Europea va fer palès que no té una estratègia política pròpia, que està a les ordres de Washington.

 

    A inicis del 2014, el govern ianqui va decidir castigar a Rússia; va dissenyar un programa per aïllar Rússia i  ofegar-la econòmicament.

   Posat que la relació comercial amb Rússia és molt feble, Washington va fer pressió a Brussel·les perquè imposés sancions a Rússia. La Unió Europea s'engegà un tret al peu. D'immediat, les grans empreses europees, i especialment les alemanyes, van quedar afectades negativament pel conflicte amb Rússia.

 

     Per molt eufòrics que es mostrin els mitjans capitalistes occidentals no poden canviar el procés històric actual. La realitat és que ha començat el compte enrere del col·lapse dels EUA i de la Unió Europea. Són Rússia i la Xina les que fan possible un nou ordre  mundial multilateral, un nou ordre sense Imperi del Caos.

 

 

    He pensat que seria bo difondre en català l'article d'En Pepe Escobar, article  que fa referència al tema. L'escrit explica de manera magnífica la gran confrontació entre l'Imperi del Caos (els Estats Units) i Rússia i la Xina. Vegeu el post Rússia i la Xina es burlen del "divide et impera"".

Pablo Iglesias, the Spanish Messiah.

quetgles | 05 Gener, 2015 16:23

   

              Pablo Iglesias, the Spanish Messiah.         Pablo Iglesias manifests as Messiah to save the people of Spain. It assumes that the Catalans are part of the people of Spain. He stated that Spain is a country of countries (sound familiar?). At the beginning of the meeting in Barcelona (home of the Vall d'Hebron, 21/12/2014), said he felt there as in Vallecas, Madrid neighborhood where he lives. As not going to feel if the screams of the audience, and live, and bracelets with Spanish flag, and communications, and the songs were all in Spanish.
    Iglesias manifests as Messiah, but a patriot Messiah, a Messiah of the Spanish nation.
     Pablo Iglesias is a trickster, characteristic of all the Messiah, as is known.
      The rally in the stadium can Vall d'Hebron, 21.12.2014, Pablo Iglesias made a trickster discourse trickster on end, I think. And paraphernalia around him was willing to cajole.
        Iglesias greeted saying Bon dia, Catalunya. And to close the rally sounded l'Stake Lluís Llach; Also, the Catalan side, Gemma Ubasart, made his speech in Catalan; but otherwise it looked as if the rally was done in Vallecas.

       Iglesias says he is not against "the right to decide" of the Catalans, but his national project (the homeland, which he says) seeks the integration of Catalonia.

      Iglesias said he respected the right to decide for the Catalans, but this implies that you must first start a constituent process. I did: I want that Catalonia becomes independent? No, but I know the Spanish breed has insulted the Catalans. Iglesias makes as if the issue to be resolved was not to offend the Catalans, be respectful of the Catalan language and culture. Go! It's all about good manners.
     As expected, Iglesias explained his idea of 'the right to decide' 'saying right to decide: clear. But this implies the right to decide everything. For example, the law does not allow chasing people who can not afford a mortgage. Pursuing evaders. And so you have to open a constituent process to open doors and windows, which open the locks. Spain is a country of countries. Some want to make political building walls, we prefer to build bridges. He added: You know what the sovereignty? It means that the people's representatives do not represent investment funds, which represent the people.

      Iglesias says yes to '' right to choose '' (A yes formal), but in no event recognizes the right of Catalonia to self-determination. As is clear from the text, the right to decide Catalans on independence is linked to the right to decide on all things and that this requires a constitutional process, ie a new constitution. The Spanish Messiah proclaims the right of the people (Spanish) to a new Spanish Constitution.
      Making the translation of the proclamation follows: The Catalans have the right to decide once you have got the right to decide the Spanish people, the whole Spanish people (together, the Catalans part, according to him).
     The Spanish Messiah stated above leftist parties; states that can is the people, the people, the social majority. So he said: The power does not fear the left, the government fears the people, afraid of people. This game divides the political chessboard only serves to win banking, to win them, but there is a social majority are many more than the above, and have these fearful. So, as the Messiah, can represent the Spanish social majority.

      El Salvador Messiah left out of the temple CIU (contaminated by a corrupt Pujol had an account in Andorra).
     Pablo Iglesias carefully avoids any reference to the demand for Catalan independence of the wide masses. And, in turn, acts as if unaware that Artur Mas (President of the Generalitat) was the promoter consultation 9N. Pretends to ignore the 2,350,000 Catalans who went to vote, despite the difficulties and threats of the Spanish government.
      Some want to make political building walls, we prefer to build bridges, Iglesias said. The Catalan independence was summarized in a simple '' some want to build walls ''. In contrast to the narrowness of these few, the Messiah displays your open and bright mood.

   Mas Iglesias compares with Aguirre, the former president of the Community of Madrid, and says his time is up.

  

       While CUP sent a letter to leader can friendly greeting, the Messiah nailed a low blow to David Fernández saying he would never hug with Mas, what he did Fernández 9N.

   
''I want that Catalonia becomes independent? No, but I know the Spanish breed has insulted the Catalans'', the leader can say, as if the Catalans were upset because of the bad manners of the Spanish breed.

        .. "Let's talk about Catalonia Catalonia Talk is talk that La Caixa has distributed 3.4 million to politicians is talking about cuts health record'', said the leader, as this is not the case that the Spanish government despoil the Catalans, but those in charge of plunder would be the Caixa and the government of the Generalitat, go ie, the leader of Vallecas not see the cuts imposed by the central government, Iglesias, like the rest! Spanish leaders denounce saves biased Spanish depositor system, a system that stifles the economy of the Principality of Catalonia, Valencia and the Balearic.

     (Note: The Power Spanish, at all times, with suicidal spirit is hindering economic development of Catalonia, ie, pillaged and intentionally disrupts.).

     According to the Messiah, the evils of Catalonia come from the governments of CiU. The CIU (like Jordi Pujol) have the country's money, are false patriots who cheat the Catalan people. It seems that this Pied Piper, to the tune of can, do the math behind it to attract the Catalans now deceived by false patriots.

      The leader can ended the speech by comparing the government of the community of Madrid with the Government of Catalonia. So he said: (The Catalan) Reminds me of the Madrid de Esperanza Aguirre. From here a message to them. Repeat after me: 'Your time is up'.

       We must assume that Iglesias is a bit deaf and almost blind Messiah. Iglesias do not realize that the locals are all available free to go to different parts of the state highways, and the Catalans, however, they have are toll roads. Neither realizes, the leader, the Catalans over thirty who are waiting for the construction of the railway line the Mediterranean Corridor to exit from drowning by a lack of modern transportation ago.

Pablo Iglesias, el Messies espanyol.

quetgles | 03 Gener, 2015 18:20

  

                        En Pablo Iglesias,  el Messies espanyol.

 

 

 

      En Pablo Iglesias es manifesta com a Messies que ha de salvar la gent d'Espanya. Dona per suposat que els catalans formen part de la gent d'Espanya. Va declarar que Espanya és un país de països (Vos sona?). Al començ del míting a Barcelona (estadi de la Vall d'Hebron, 21.12.2014), va dir que ell se sentia allà com a Vallecas, barri de Madrid on resideix. Com no havia de sentir-s'hi si  els crits dels assistents, i els visques, i les polseres amb bandera espanyola,   i els comunicats, i els càntics, tots eren en espanyol. 

   N'Iglesias es manifesta com a Messies, però un Messies patriota, un Messies de la pàtria espanyola.

   En Pablo Iglesias és un  entabanador, característica pròpia de tots els Messies, com és sabut.

    Al míting de Podemos a l'estadi de la Vall d'Hebron, 21.12.2014, En Pablo Iglesias va fer un discurs entabanador, entabanador en extrem, jo crec. I la parafernàlia que l'envoltava estava disposada per entabanar.

      N'Iglesias va saludar dient Bon dia, Catalunya. I en tancar el míting va sonar l'Estaca del Lluís Llach; així mateix, la cara catalana, Na Gemma Ubasart, va fer la seva arenga en català; però, llevat d'això, semblava com si el míting es fes a Vallecas.

 

     N'Iglesias diu que no està contra "el dret a decidir" dels catalans, però el seu projecte nacional (la pàtria, que diu ell) pretén la integració de Catalunya.

 

    N'Iglesias va dir que respectava el dret a decidir dels catalans, però això implica que primer s'ha d'iniciar  un procés constituent.  Va fer: Vull que Catalunya s'independitzi? No, però sé que la casta espanyola ha insultat als catalans.  N'Iglesias fa com si la qüestió a  resoldre fos no ofendre els catalans, ésser respectuosos amb la llengua i la cultura catalana. Vaja! Tot és  qüestió de bons modals.

   Com era d'esperar, N'Iglesias va explicar la seva idea sobre ''el dret a decidir'' dient: Dret a decidir: és clar. Però això implica dret a decidir sobre totes les coses. Per exemple, que la llei no permeti perseguir la gent que no pot pagar una hipoteca. Que persegueixi als evasors. I per això cal obrir un procés constituent que obri portes i finestres, que obri els cadenats. Espanya és un país de països. Alguns volen fer política aixecant murs, nosaltres preferim tendir ponts. I afegia: Sabeu el que significa la sobirania? Vol dir que els representants del poble no representen als fons d'inversió, que representen al poble.

 

    N'Iglesias diu que sí a ''dret a decidir'' (Un sí formal), però en cap cas reconeix el dret de Catalunya a l'autodeterminació. Segons es desprèn del text, el dret a decidir dels catalans sobre la independència va unit al dret a decidir sobre totes les coses i que això implica un procés constituent, és a dir, una nova Constitució. El Messies espanyol proclama el dret del poble (espanyol) a una nova Constitució espanyola.

    Fent la traducció que es desprèn de la proclama:  Els catalans tindran dret a decidir una vegada que l'hagi aconseguit el dret a decidir el poble espanyol, el conjunt del poble espanyol (conjunt,  del qual els catalans en formen part).

   El Messies espanyol  es declara per sobre dels partits d'esquerra; afirma que Podemos és el poble, la gent, la majoria social.  Així, digué: El poder no tem a l'esquerra, el poder tem al poble, té por de la gent. Aquest joc que divideix el tauler polític només serveix perquè guanyi la banca, perquè guanyin els mateixos, però hi ha una majoria social que som molts més que els de dalt, i an aquests tenen por. O sigui, segons el Messies, Podemos representa la majoria social espanyola.

 

    El Messies salvador deixa fora del temple a CIU (contaminada per un Pujol corrupte que tenia un compte a Andorra).

   En Pablo Iglesias evita curosament fer cap referència a la demanda d'independència de les amples masses catalanes. I, alhora, fa com si ignorés que N'Artur Mas (com a President de la Generalitat) fos el promotor de la consulta del 9N. Fa com si ignorés els 2.350.000 catalans que van anar a votar, malgrat les dificultats i les amenaces del govern espanyol.

    Alguns volen fer política aixecant murs, nosaltres preferim tendir ponts, exclamà N'Iglesias. L'independentisme català quedava resumit en un simple  qualcuns  volen aixecar murs. En contraposició a l'estretor de mires d'aquests qualcuns, el Messies  exhibeix el seu tarannà obert i prometador.

 

 N'Iglesias compara Mas amb N'Aguirre, la expresidenta de la Comunitat de Madrid,  i diu que el seu temps s'ha acabat.

 

 

 

     Mentre la CUP enviava una carta de salutació amistosa al dirigent de Podemos, el Messies clavava un cop baix a En David Fernàndez dient que ell mai faria una abraçada amb En Mas, cosa que sí va fer En Fernàndez el 9N.

 

  

 

 

 


Vull que Catalunya s'independitzi? No, però sé que la casta espanyola ha insultat als catalans, deia el líder de Podemos, com si el malestar dels catalans fos a causa de les males maneres dels de la casta espanyola.

 

      "Anem a parlar de Catalunya. parlar de Catalunya és parlar de que La Caixa ha repartit 3,4 milions a polítics. és parlar de retallades sanitàries rècord, va dir el líder; segons això, no és  cas que els governs espanyols espoliïn els catalans, sinó que els responsables de l'espoli serien La Caixa i el govern de la Generalitat, vaja! O sigui, el líder de Vallecas no veu les retallades imposades pel govern central;  o sigui, N'Iglesias, al igual que la resta de líders espanyols, s'estalvia denunciar l'esbiaixat sistema impositor espanyol, sistema que ofega l'economia del Principat de Catalunya, la de València i la de les Balears.

 

   (Aclariment:  El Poder espanyol, a tot temps,  amb esperit suïcida, mira d'entrebancar el desplegament econòmic de Catalunya. És a dir, espolia i desbarata intencionadament).

 

   Segons el Messies, els mals de Catalunya provenen dels governs de CIU. Els de CIU (al igual que En Jordi Pujol) tenen per pàtria els diners, són uns falsos patriotes que enganyen el poble català. Sembla que aquest flautista d'Hamelín, amb la melodia de Podemos, fa comptes d'atreure darrere d'ell els catalans ara enganyats pels falsos patriotes. 

 

    El líder de Podemos va acabar el discurs comparant el govern de la comunitat de Madrid amb el de la Generalitat de Catalunya. Així, digué:  (El de Catalunya)  Em recorda molt al Madrid d'Esperanza Aguirre. Des d'aquí un missatge als dos. Repetiu amb mi: 'El vostre temps s'ha acabat'.

 

     Em de suposar que N'Iglesias és un Messies un poc sord i quasi cec. N'Iglesias no se'n adona que els madrilenys tenen a l'abast tot d'autopistes gratuïtes per anar als diversos punts de l'Estat, i que els principatins, en canvi, allò que tenen són autopistes de peatge. Tampoc se'n adona, el líder, que els catalans fa més trenta anys que són a l'espera de la construcció de la línia fèrria del Corredor Mediterrani per a  sortir  de l'ofec per la manca de transports moderns.

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb