El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

Manifestació a Madrid contra la monarquia (4.10.149.

quetgles | 05 Octubre, 2014 18:53

 

   Manifestació a Madrid contra la monarquia (4.10.14).

       Els diaris catalans (La Vanguardia, del comte Godó, per exemple) i els espanyols, majorment, callen com a morts o donen una informació pobre i confusa sobre la manifestació a Madrid contra la monarquia (La informació del diari El País és  un tremend exercici de buidor informativa; el lector es queda sense saber què passa realment). 

     Com a contrast amb el mutisme dels mitjans espanyols, podreu obtenir la informació de RT, Rusia Today, informació clara i acompanyada de fotografies sobre els successos violents succeïts a Madrid, aquest dissabte. Vegeu el blog Manifestació a Madrid contra la monarquia.

El nom de la nació és Catalunya. Cal bandejar el de Països Catalans (Segona edició).

quetgles | 05 Octubre, 2014 10:18

  

       El nom de la nació és Catalunya. Cal bandejar el de Països Catalans.

    

         Actualment, l'ús de l'expressió Països Catalans no afavoreix la presa de consciència del fet nacional català. Ans al contrari, desdibuixa la realitat nacional;  afavoreix la posició d'aquells catalans (insulars i peninsulars) que posen traves a la unificació.

    Els ''paíscatalaners'' fan ús de les paraules Catalunya, catalans, catalanes de forma esbiaixada; així, la paraula Catalunya queda reservada per referir-se en exclusiva al Principat  de Catalunya. 

   Els ''paíscatalaners'' fan un ús habitual (i ho fan bé)  de les expressions llengua catalana i cultura catalana, però tenen dificultats a l'hora de dir de quina nacionalitat són; els hi costa molt definir-se com a catalans als nacionalistes catalans de la perifèria del Principat de Catalunya.  Amb l'expressió els catalans es refereixen en exclusiva als habitants del Principat, de manera que es dóna a entendre que  els habitants de València i de Mallorca no són catalans, o que són uns que aspiren a ser catalans; és a dir, hi hauria catalans autèntics i aspirants a catalans.

   El post  d'un petit botifler mallorquí que qüestionava la validesa de l'expressió Països Catalans m'ha impel·lit a escriure aquest article.  És un simple comentari. En Josep Guia tracta el tema a fons i encertadament.

    Si no coneixeu l'opuscle d'En Josep Guia, el podeu llegir baixant el blog Digueu-li Catalunya.

L'origen del llinatge Quetgles (2). Rectificació.

quetgles | 05 Octubre, 2014 07:32

 

       L'origen del llinatge Quetgles (2). Rectificació.

 

     Tal com m'han fet veure, l'autor de la investigació filològica és En Carlos Quetglas Jansà, de Menorca, no En  Juan Quetglas Santos, que n'és l'editor.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb