El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religiˇ sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

La guerra d'Ucra´na: all˛ que amaguen els magnats catalans.

quetgles | 29 Agost, 2014 21:19

   La guerra d'Ucraïna:  allò que amaguen els magnats catalans.

    

     Els magnats catalans són els propietaris, majorment, dels mitjans de comunicació de Catalunya. Per altra banda, els mitjans dels governs de les diverses autonomies catalanes mantenen una política informativa pro-ianqui, pro-sionista i pro-neoliberal. En relació al conflicte d'Ucraïna, coincideixen amb els mitjans dels magnats a l'hora d'ocultar informació i de mentir.

     Els magnats catalans i la Generalitat de Principat de Catalunya (I els altres governs autonòmics catalans) donen a entendre als seus mitjans que les classes treballadores de Crimea, de Donetsk i de Lugansk són incapaces d'organitzar una resistència armada eficaç contra els colpistes de Kiev.

    Els magnats catalans i els seus mitjans, en tot moment, fan costat a l'aliança entre els magnats ucraïnesos i les formacions nazis d'Ucraïna (formacions ultranacionalistes que propugnen l'extermini de les poblacions russes d'Ucraïna).

   Els magnats catalans i els seus mitjans donaven per descomptat que amb un tres i no-res l'exèrcit dels magnats ucraïnesos aniquilaria les milícies dels separatistes  (terroristes, els denomina el magnat Poroshenko) (S'ha de saber:  A Ucraïna el poder de l'Estat és en mans de tres dotzenes de magnats). 

    Contra tot pronòstic, el 24.08.14,  l'exèrcit de la República Nacional de Donbass (de Donetsk i Lugansk)  va iniciar una poderosa contra-ofensiva que ha significat la derrota i l'esfondrament de l'exèrcit ucraïnès.

     Els mitjans dels magnats ara culpen a Rússia de la derrota soferta per l'exèrcit ucraïnès.

    Com a contrast a la informació pudenta dels magnats, podeu veure la netedat informativa dels mitjans populars de la República de Donbass.  Podeu veure la web  Resum de Notícies de l'Exèrcit del Sud-Est de la nit el 28 d'agost, l'enemic es retira i porta a grans pèrdues.

   

    També podeu veure Infografia

L'exŔrcit de la Rep˙blica del Donetsk ha encerclat milers de soldats de KÝev.

quetgles | 24 Agost, 2014 21:07

 

    L'exèrcit de la República del Donetsk ha encerclat milers de soldats de Kíev.

 

 

      Les previsions de Washington i Brussel·les no s'acompleixen. L'home de Washington, el magnat Pyotr Poroshenko, no ha esclafat els rebels de Donbass   (En Poroshenko denomina  terroristes a les formacions democràtiques que no es sotmeteren als colpistes de Kíev). 

   Per descomptat, els oligarques ucraïnesos fan pinya contra els denominats pro-russos.

 

     Per descomptat, els oligarques europeus fan costat als oligarques d'Ucraïna.

  I, d'oligarca a oligarca, els mitjans dels oligarques catalans van dipositar la seva confiança amb l'exèrcit dels oligarques ucraïnesos. També donaven per suposat l'esclafament de les classes populars (majoritàriament, d'ètnia russa) revoltades. El desastre  humanitari del Donbass els importava un rave als oligarques catalans.

 

     El conflicte d'Ucraïna no és una simple guerra civil. Els Estats Units i els seus vassalls estan inquiets per la pèrdua d'autoritat. La derrota militar de la Junta de Kíev els posaria en una situació desesperada.  O, és que, per ventura, volen començar una guerra a gran escala?

 

 Sembla que la classe treballadora del Donbass està demostrant que es capaç de derrotar l'exèrcit dels nazis.

   Sobre això, podeu veure la informació que recull els diari rus Izvestia a la web Les milícies de Donetsk han encerclat milers de soldats ucraïnesos.

La Ucra´na del Sud-Est (La Nova R˙ssia) a punt d'alliberar-se, sembla.

quetgles | 23 Agost, 2014 08:54

 

      La Ucraïna del Sud-Est (La Nova Rússia) a punt d'alliberar-se, sembla.

      Els catalans de l'Estat espanyol tenen una informació esbiaixada sobre els esdeveniments d'Ucraïna (Els de la Catalunya Nord tenen accés a versions crítiques contra la política atlantista del govern de N'Hollande, versions crítiques que són a favor dels combatents del Donbass). 

     Els mitjans de comunicació catalans, de manera semblant als de la Unió Europea, es mostren fidels servidors de l'estratègia política que dicta Washington.  D'acord amb això, aquests mitjans mostren la crisi com una conseqüència de l'imperialisme rus. Rússia resta dimonitzada. I el president Vladímir Putin es presentat com el culpable de tots els mals.

      El govern dels oligarques i dels feixistes (partits nazis que s'aliaren amb els alemanys contra Rússia durant la guerra) té el suport de Washington, de la Unió Europea i de l'OTAN.

    El govern colpista d'En Poroxenko denomina terroristes als qui no reconeixen la legalitat del govern de Kíev.

    Washington i Brussel·les (i els mitjans amics) no donen per bons els referèndums de Donetsk i de Lugansk.

     En relació a això, el govern de la Generalitat (de Catalunya-Principat)  juga una molt mala partida. Per una banda proclama el dret a fer una consulta per a la independència de Catalunya-Principat. Però, alhora, fa proclames pro-ianquis, pro-sionistes i pro-capitalistes (del capitalisme neoliberal, ''neocon'' als EUA), i proclames de fidelitat a Europa. De manera que es veu abocat a oposar-se a la independència de Crimea, primer, i a la Donetsk i Lugansk, després. Nefast.

     Aquests governs i aquests mitjans neguen la democràcia i menteixen.

     S'ha de saber: Els vuit oblats autònoms del Sud-Est d'Ucraïna són de població majoritàriament d'ètnia russa. Parlen en rus i se senten russos; i demanen la integració amb Rússia.

    S'ha de saber: aquestes regions foren poblades, majorment, per colons russos, després de la derrota de l'imperi Otomà al segle XVIII.

    S'ha de saber: Odessa fou fundada per Catalina la Gran al 1794. A la plaça del centre de la ciutat, destaca una gran estàtua de l'emperadriu.

   S'ha de saber: L'Estat ucraïnès actual és una creació artificiosa elaborada en despatxos polítics als anys 1950. 

   S'ha de saber:  A les regions de Nova Rússia no hi havia moviment independentista.  Les proclames d'independència de Crimea, Donetsk i Lugansk fou una reacció espontània de  les amples masses contra el cop d'Estat feixista.

    Allò propi (democràtic i racional) és que  l'Estat ucraïnès  estigui format de regions de majoria ucraïnesa. I que les regions d'ètnia russa determinin lliurament la seva voluntat política: si es volen federar, independitzar o integrar-se a Rússia.

    Allò propi serà la formació d'un Estat ucraïnès d'uns vint milions d'habitants, majoritàriament ucraïnesos.

    Al moment present, 23.08.2014, sembla que s'acaba l'aventura del govern colpista de Kíev; sembla que ha entrat en col·lapse. I que l'exèrcit de Donbass ha iniciat la contraofensiva indeturable.

       Respecte a això, podeu veure la web novorossia.

   

  

   

The world noted the weakness of the Empire.

quetgles | 21 Agost, 2014 05:26

 

                            The world noted the weakness of the Empire.      Saying '' Empire '' refers to the system of global imperial rule that keeps the United States, which maintains the system domain and aims to expand all the time.

       With the collapse of the Soviet Union, proclaimed the end of history by giving unquestionable hum of capitalism.

     What is not said preachers of goodness capitalist was that since 1990, the new world order would be led by the USA. Not saying anything about the evils caused by American imperialism.

     Summarizing the thing: the United States remained the only major world power (European countries as allies remained subordinate to the Empire). But, contrary to forecasts of experts around the world arose forces did not accept the diktat of Washington.

   Against the expected, the Empire had to expand their military budgets, NATO and swept the Atlantic to the Pacific. Washington had to create up to 16 intelligence agencies (intelligence dirty war) in order to satisfy the imperial goals.
       Since the beginning of the century, large multilateral forces (who oppose the global order of Empire) made ​​clear its economic and political growth.
     The Western media rich slogans Washington's designation - and still call - these great forces, emerging countries (encabits few countries in the BRIC acronym, referring to Brazil, Russia, India, China and South Africa). See the bar representatives: described as' emerging '' China, when he had become the world's first industrial power. Continue talking '' cheap Chinese labor '' and strive to hide the magnitude of the Communist Chinese civilization.
     Reluctantly, Russia also appeared as emerging country. Under the direction of the government of Vladimir Putin, Russia began an accelerated process of recovery in almost all areas (you can see the statistics of economic growth in the Russian economy Russian website sinced fall of the Soviet Union).
     On the economic and political confrontation between the two blocs world can see my post China, Russia and Iran defy the Empire; They bring a multilateral world.

    At the time of President Obama, the sixteen intelligence agencies Yankees have proven their remarkable efficiency, have been shown to be capable of unleashing serious plots to destabilize countries that opposed the political strategy of Washington.

   Recent years have been those of Libya, Egypt and Syria. Syria has been able to withstand the onslaught, despite the huge deployment of materials destabilization. Syria has issued a decree of the UN no-fly due to the veto of Russia and China in the Security Council. Assad's government has been able to resist thanks to the support of Russia, China and Iran.

     At this point, by way of introduction, step by exposing the main issue of this paper.

      It has been assumed that President Obama approved the project (secret) destabilization of Ukraine. Indeed, in November 2013 began the demonstrations in Kiev Maidan Square demanding an economic agreement with the European Union.

      According to experts, the Orange Revolution was made ​​possible by the intervention of the Ukrainian ultranationalist groups (neo-Nazis).

     You should know: The secret agencies Yankees fatten these fascist groups.

     Thesis: These fascist groups could act with impunity (criminally) due to the weakness of the state of Ukraine.

     Thesis: While Russia Putin rapidly rebuilt the whole power of the state chopping the Russian oligarchy, Ukraine, on the contrary, the magnates appropriated the resources of the state. That is, the current is divided between the Ukrainian oligarchic clans that operate as feudal lord. These tycoons have land, factories, trade, media and real private armies.

     You should know: The capitalist corporations and right-wing groups are natural allies.

    In Russia, however, the policy of President Putin was determined to return the property to the State of the biggest big business and big banks. At present Russia is impossible forming circles magnates opposed to the government.

      You should know: In Russia today, the NGOs funded from abroad are required to register as a non-Russian (To understand: USAID and other organizations have disappeared from the Russian).


    We are going to work.

      Means' westerners', 'try to Ukrainian conflict, the rebels use the expressions pro-Russian, pro-Russian. It is a perverse manipulation of language.

     You should know: The so-called pro-Russians are actually Russians, people from ethnic Russians. The territory of Donbass and other southern and eastern Ukraine also speak Russian, most are ethnic Russians are Russians.

    Thesis: It is the case that occurred a linguistic Russification in Ukraine, but Ukraine today is a multi-ethnic state so that the majority of the population of the South and East are ethnic Russians.

     You should know: The inhabitants of Donetsk and Lugansk mostly voted in favor of independence and union with the Russian Federation, in the manner of Crimea.


    Hence we can pass to the central theme of this paper.

       We assume that the union of the Crimea to the Russian Federation and the revolt of the Donbass region have ruined imperial plan to incorporate Ukraine into the European Union and NATO.

     As soon as Washington saw that the situation will be uncontrolled, launched an ongoing campaign of criminalization Russian campaign accompanied by threats and sanctions.

    The great mass of the Yankees and the EU are at all times as if the political movement of Crimea and Ukraine Southeast were the product of Russian imperialism. These media are corrupt or not there are people (and political will) in Donbas and Crimea; assume that the revolt of these populations are by manipulations of Vladimir Putin.

     Lately, Washington has pushed its allies to also penalize Russia. The countries of the EU, the USA subordinates, caused a moderate sanctions against Russian interests (individuals and companies).

     While, as a threat, raged a massive display of military force NATO right next to the Russian border.

     Certainly, President Obama wanted to scare Russia.


        The Russian response to provocation was not expected. As you know, Russia has imposed a series of economic sanctions in 28 EU countries, Norway, USA, Canada, Australia and Japan.
  
      Russia did know the European Union and the world was a great power and a great economic power. It was clear that EU countries were in a state of weakness in the face of Russia.

      Russia did not know that when disheveled impose severe sanctions on the United States.

    President Putin, in a statement in Yalta, 08.14.2014, did know that sanctions in the European Union and the USA were not only punitive countermeasures. He explained that meant much more: They had created an ideal opportunity for a leap in the development of Russian agricultural production and agro-food industries. The President argued that Russia is the largest nation in the world, and what was to produce its own Russian land, that Russia had available food self-sufficiency, and even become food exporting country.

     Vladimir Putin stressed that began in the global historical change, in the sense that the new relationship with countries that meet food demand in Russia was a triumph of rationality (and not a mere accident); pretended that the rational is that Russia will strengthen economic exchanges with countries with which it maintains good relations (should know: Poland, Latvia, Estonia, Lithuania, Ukraine, Russia exporters of food, sustain a brutal campaign against Russian language and culture).
     The measures of the United States and its European subordinates against Russia produced very few economic benefits, rather damages. As said Hungarian Prime Minister to sanction Russia was like shooting yourself in the foot.
    
       The political and economic measures deployed by President Putin but not the systematic application of the rules governing the multilateral world order.


      The United States has the power to destabilize small countries isolated and militarily by invading them. But as we have seen, it can not Russia.

 

El mˇn constata la feblesa de l'Imperi.

quetgles | 18 Agost, 2014 18:48

  

                         

                            El món constata la feblesa de l'Imperi.

 

 

 

     Al dir ''l'Imperi'', ens referim al sistema de domini imperial mundial que manté els Estats Units d'Amèrica, sistema de domini que manté i que pretén ampliar en tot moment.

 

      Amb l'esfondrament  de la Unió Soviètica, es proclamava la fi de la història donant per inqüestionable la bonior del capitalisme.

 

    Allò que no deien els predicadors de la bondat capitalista era que, a partir de 1990, el nou ordre mundial seria comandat pels EUA.  No en deien res dels mals provocats per l'imperialisme nord-americà.

 

    Resumint la cosa:  els EUA restava com a única gran potència mundial (els països europeus restaven com aliats subordinats a l'Imperi). Però, en contra de les previsions dels experts, arreu del món sorgiren forces que no acceptaven el diktat de Washington.

 

  En contra del previst, l'Imperi va haver d'ampliar els seus pressuposts de guerra, i l'OTAN es va estendre de l'Atlàntic al Pacífic. Washington hagué de crear fins a 16 agències d'intel·ligència  (d'intel·ligència de guerra bruta) amb l'objectiu de satisfer els objectius imperials.

      Des de començament de segle, les grans forces multilateralistes (les que s'oposen a l'ordre mundial de l'Imperi) feren palès el seu creixement econòmic i polític. 

    Els mitjans occidentals, acomodats als eslògans de  Washington, les denominaven - i les denominen encara ara -, a aquestes grans forces, països emergents (Uns països encabits a l'acrònim BRICS, en referència al Brasil, Rússia, l'Índia, la Xina i Sud-Àfrica).   Vegeu la barra d'aquests mitjans:  qualificaven d'''emergent'' a la Xina, quan ja havia esdevingut la primera potència industrial del món. Continuen parlant de ''de mà d'obra barata xinesa'' i s'esforcen per ocultar la grandiositat de la civilització comunista xinesa.

    A desgrat seu, Rússia també figurava com a país emergent. Sota la direcció del govern de Vladímir Putin, Rússia inicià un procés accelerat de recuperació en quasi tots els ordres (Podeu veure les estadístiques  de creixement econòmic de Rússia a la web Russian economy since fall of Soviet Union).

    Sobre la confrontació econòmica i política  entre els dos blocs mundials podeu veure el meu post  La Xina, Rússia i l'Iran desafien l'Imperi; fan anar un món multilateral.

 

   A l'època del president Obama, les setze agències d'intel·ligència ianquis han demostrat la seva notable eficiència, han demostrat ésser capaces de desfermar greus complots de desestabilització a països que s'oposaven a l'estratègia política de Washington.

 

  Els darrers exercicis han sigut els de Líbia, l'Egipte i Síria. Síria ha pogut resistir l'escomesa, tot i l'immens desplegament de materials de desestabilització. Síria s'ha lliurat d'un decret de l'ONU d'exclusió aèria degut al veto de Rússia i de la Xina al Consell de Seguretat. El govern de  al-Assad ha pogut resistir gràcies al suport de Rússia, la Xina i l'Iran.

 

    Arribats aquí, a manera de preàmbul, passo a exposar la qüestió principal d'aquest escrit.

 

     S'ha de suposar que el president Obama va aprovar el projecte (secret) de desestabilització de Ucraïna.   En efecte, al novembre del 2013 començaren les manifestacions a la plaça Maidan de Kiev exigint un acord econòmic amb la Unió Europea.

 

     Segons els experts, aquesta revolució taronja fou possible gràcies a la intervenció decisiva de les formacions ultranacionalistes ucraïneses (neonazis).

 

    S'ha de saber:  Les agències secretes ianquis engreixaren aquestes formacions feixistes.

 

    Tesi: Aquestes formacions feixistes pogueren actuar impunement (criminalment) per causa de la feblesa de l'Estat d'Ucraïna.

 

    Tesi: Mentre a Rússia En Putin reconstruïa acceleradament el poder de l'Estat tot escapçant l'oligarquia russa, a Ucraïna, pel contrari, els magnats s'apropiaren dels recursos de l'Estat. És a dir, l'Ucraïna actual està repartida entre els clans oligàrquics que operen com a senyor feudals. Aquests magnats tenen les terres, les fàbriques, el comerç, els mitjans de comunicació i vertaders exèrcits privats.

 

    S'ha de saber: Les corporacions capitalistes i les formacions d'extrema dreta són aliats naturals.

 

   A Rússia, en canvi, la política del president Putin va determinar el retorn a la propietat de l'Estat de les majors grans empreses i de la gran banca. A la Rússia actual és impossible la formació de cercles de magnats contraposats al govern.

 

     S'ha de saber: A la Rússia actual, les ONG subvencionades des de l'estranger són obligades a inscriure's com a organitzacions no russes (Per entendre'ns: USAID i altres organitzacions han desaparegut del mapa rus).

 

 

   Anem per feina.

 

     Els mitjans ''occidentals'', al tractar del conflicte ucraïnès,  usen les expressions els rebels pro-russos, els pro-russos. És una manipulació perversa del llenguatge.

 

    S'ha de saber:  Els denominats pro-russos són, en realitat, russos, gent d'ètnia russa. El territori del Donbass i d'altres del sud i de l'est d'Ucraïna a més de parlar en rus, la majoria són d'ètnia russa, són russos.

 

   Tesi:  No és el cas que es donés una russificació linguística a Ucraïna, sinó que l'Ucraïna actual és un Estat multiètnic de manera que la majoria de població del Sud i de l'Est són  d'ètnia russa.

 

    S'ha de saber:  Els habitants de Donetsk i de Lugansk van votar majoritàriament  a favor de la independència i de la unió amb la Federació Russa, a la manera de Crimea.

 

 

   Vist això, podem passar al tema central d'aquest escrit.

 

      Hem de suposar que la unió de Crimea a la Federació Russa i la revolta de les regions del Donbass han desbaratat el pla imperial d'incorporar Ucraïna a la Unió Europea i a l'OTAN.

 

    Tan bon punt Washington va veure que la situació se li descontrolava, va encetar una campanya de criminalització de Rússia, campanya acompanyada d'amenaces i de sancions.

 

   Els grans mitjans ianquis i els de la UE en tot temps fan com si els moviment polítics de Crimea i del Sud-Est d'Ucraïna fossin producte de l'imperialisme rus. Aquests mitjans corruptes fan com si no existissin les poblacions (i la seva voluntat política) de Crimea i del Donbass; donen per fet que la revolta d'aquestes poblacions són obra de les manipulacions d'En Vladímir Putin.  

 

    Darrerament,  Washington ha empès els seus aliats per a que també sancionin Rússia. Els països de la UE, subordinats dels EUA, van fer unes moderades sancions contra interessos russos (Persones i empreses).

 

    Alhora que, a manera d'amenaça, es desfermava una enorme exhibició de força militar de l'OTAN just a tocar de les fronteres russes.

 

    Sens dubte, el president Obama volia espantar Rússia.

 

 

       La resposta russa a les provocacions no es va fer esperar. Com es sabut, Rússia ha imposat tot un seguit de sancions econòmiques als 28 països de la UE, Noruega, els Estats Units, Canadà, Austràlia i el Japó.

 

     Rússia feia saber a la Unió Europea i al món que era una gran potència i una gran potència econòmica. Es feia palès que els països de la UE estaven en una situació de feblesa en front de Rússia.

 

     Rússia feia saber que no es despentinava a l'hora  d'imposar severes sancions als EUA.

 

   El president Putin, en unes declaracions a Yalta, 14.08.2014, feia saber que les sancions imposades a la Unió Europea i als EUA no eren solament contramesures de càstig. Explicava que significaven molt més: Que s'havia creat una oportunitat òptima per un salt en el desenvolupament de la producció agrària russa i de les indústries agro-alimentàries. Argumentava el president que Rússia és la nació més extensa del món, i que allò propi era fer produir la terra russa, que Rússia tenia l'abast l'autosuficiència alimentària i, fins i tot, convertir-se en país exportador d'aliments.

 

    En Vladímir Putin  destacava que  s'iniciava el canvi històric mundial, en el sentit que la nova relació amb els països que han de satisfer demanda alimentària  de Rússia era un triomf de la racionalitat (i no un simple accident); feia veure que allò racional és que Rússia intensifiqui els intercanvis econòmics amb els països amb els que  manté bones relacions (S'ha de saber: Polònia, Letònia, Estònia, Lituània i Ucraïna,  exportadors d'aliments a Rússia, sostenen una bestial campanya contra la llengua i la cultura russes).

    Les mesures dels EUA i els seus subordinats europeus contra Rússia els produeixen ben pocs beneficis econòmics, més aviat perjudicis. Com deia el primer ministre hongarès, sancionar Rússia era com disparar-se al peu.

   

      Les mesures polítiques i econòmiques desplegades pel president Putin no són sinó l'aplicació sistemàtica de les normes que han de regir  el nou ordre mundial multilateral.

 

 

     Els Estats Units té poder per desestabilitzar  petits països aïllats, i per envair-los militarment.  Però,  com s'ha vist, no ho pot fer amb Rússia. 

 

        

CatÓstrofe militar imminent d'En Poroshenko, segons Novorossia.

quetgles | 18 Agost, 2014 07:02

 

    Catàstrofe militar imminent d'En Poroshenko, segons Novorossia.

 

 

     Podeu veure la transcripció al català de la notícia publicada digitalment per l'agència de Donbass Novorossia, dia 17.

 

 

 

Milícies retallades vessants altura Saur-Tomba de les tropes de la junta

В данный момент ополченцы выбивают войска хунты со склонов Саур-Могилы. Actualment milícia vèncer tropes de la junta de les pistes de Saur-Greus. В ходе огневого удара по позициям карателей уничтожены 2 БТР. Durant l'atac de foc sobre les posicions de càstig destruït a 2 vehicles blindats.

Кроме того, несколько часов назад возле города Тореза в районе села Терновое Шахтёрского района ДНР удалось разгромить прорвавшуюся из окрестностей Саур-Могилы танковую роту карателей. A més, fa unes hores prop de la ciutat de Thorez, prop de l'espina poble miner del districte DNR va aconseguir derrotar lliscat des dels voltants de la Tomba dels castigadors de l'empresa Saur-tanc. В бою уничтожено 2 топливозаправщика, информации о потерях противника в живой силе не поступало. En la batalla, van destruir 2 cisterna, informació sobre les baixes enemigues a la mà d'obra ha estat reportat.

Суммарные потери палачей Донбасса в ходе боевых действий у Саур-Могилы, по самым скромным подсчётам, достигают полутора тысяч человек ранеными и убитыми. Les pèrdues totals dels botxins de Donbass en els combats a Saur-Greus, segons les estimacions més conservadores, arriben a un miler de ferits i morts. Эти цифры свидетельствуют о неминуемой военной катастрофе режима Порошенко. Aquestes xifres indiquen una manera de catàstrofe militar imminent Poroshenko. Сотни украинских солдат и офицеров ежедневно погибают и становятся калеками ради бодрых рапортов Порошенко и Авакова в соцсетях. Centenars de soldats i oficials ucraïnesos moren cada dia i mutilats per inflable informa Poroshenko i Avakova a les xarxes socials.

 

    Podeu veure la web Novorossia

 

L'Assumpciˇ. La jerarquia cat˛lica ens imposa les seves festes mÚs absurdes.

quetgles | 13 Agost, 2014 09:00

 

     L'Assumpció. La jerarquia catòlica ens imposa les seves festes més absurdes.

   

     Habitualment, a la mare de Déu, els espanyols li diuen la Virgen, i els catalans, la Mare de Déu. És una mostra de l'esperit racionalista que nia dins la cultura popular catalana. En efecte, s'ha de donar per descomptat que el fet que una dona sigui verge no suposa cap distinció especial; n'hi ha a milions de dones verges.  A més a més, segons els catòlics, hi ha les celebrades onze mil verges.  En canvi, de Mare de Déu, només n'hi ha una, segons diuen els cristians.

       Com a protesta per la celebració de la festa catòlica del 15 d'agost,  m'he permès exposar dues crítiques sobre el dogma de l'Assumpció.

   Primera crítica.

     Els 40.000 teòlegs catòlics encara no han aconseguit explicar de quina manera un humà viu - Maria, mare de Jesús - pot encaixar dins una àrea immaterial - el Cel dels creients -.  Si s'ha definit el Cel com un espai espiritual, immaterial, llavors no hi cap cap element material, com un ésser humà, per exemple. Sí, ja sabem que Déu és omnipotent, però la veritat és que els pintors cristians no han aconseguit imaginar una composició que mostri una possible activitat de Maria com a ésser viu, allà, al Cel.  Tampoc han pogut pintar una trobada entre la Maria celestial i l'animeta del que fou el seu marit, En Josep, el fuster.

    El dogma de l'Assumpció afirma que Maria és al Cel amb el seu cos viu, que viu al Cel. Però llavors s'ha de deduir que Maria va per lliure com a mamífer viu i que, per tant, ha de satisfer les necessitats pròpies d'un mamífer, com són respirar, menjar, defecar i d'altres. Si Déu fes que Maria estigués al Cel sense respirar i sense rec sanguini, llavors la Maria celestial no seria humana, seria una mena d'autòmat.  Déu no pot superar el principi de no contradicció.

    Segona crítica.

   Segons la dogmàtica catòlica, Na Maria, l'esposa d'En Josep, el fuster, i la mare de Jesús, és el ser humà més extraordinari que ha existit mai:  és puríssima (no va tenir pecat original ni va cometre cap pecat), és santíssima (la més santa) i, a més a més, fou assumpta al Cel.

             Però aquesta dogmàtica catòlica va despulla, no es recolza en els Evangelis ni en cap notícia històrica respecte dels fets de Maria.

   Excepció feta de l'Anunciació i les naixement de Jesucrist, els Evangelis quasi no en diuen res dels suposats fets excepcionals de Maria.

    Segons els Evangelis, fou Déu qui obrà prodigis amb Na Maria; Déu, un ésser immaterial,  embarassà Maria. Realment, el fet fou extraordinari, però l'aportació de Maria no fou gran cosa. 

   Que Na Maria es mantingués verge després del casament amb En Josep, el fuster, és bastant extraordinari, però el fet en sí no comporta un mèrit especial (La gent de Natzaret segurament hagués desaprovat aquest comportament). 

    El fet de tenir el part a una cova no és una cosa corrent, és cert, però tampoc figuraria com a fet meritori, jo crec.

        Després del naixement de Jesús, els Evangelis  quasi no diuen res de fets destacables de Josep i Maria. Si de cas, s'ha de fer referència a les noces de Canà, on Jesús va convertir l'aigua en vi. Però, en aquest cas, Maria es va limitar a indicar a Jesús que el vi de les noces s'estava acabant. Hem de suposar  que el comentari de Maria no pot ser considerat molt meritori .

     Ens quedem sense saber quins són els grans mèrits de Maria (No se'n descriu cap).  Tampoc sabem si en va fer qualcun de miracle. Per altra banda, el fenòmen més extraordinari, l'embaràs divinal  de Na Maria de Natzaret - segons diuen els Evangelis - fou obra exclusiva de Jhavé, de manera que Na Maria era un pur instrument.

  

   

Ara Ús l'hora. Els catalans podem prendre part a la campanya contra Coca-Cola.

quetgles | 08 Agost, 2014 07:09

   

 

    Ara és l'hora. Els catalans podem prendre part a la campanya contra Coca-Cola.

 

 

  

     Ara és l'hora, tal vegada.

 

     Primer de tot, s'ha de saber:  La Coca-Cola mata.  Hi ha milers de webs que denuncien Coca-Cola. Vegeu-ne una de molt precisa, La Cara oculta de Coca-Cola y su doble discurso.

 

   Ara és l'hora:  Al moment present,  Rússia vol prendre mesures de gran abast per reduir el consum de Coca-Cola entre la població russa (Diverses entitats governamentals declaren que la Coca-Cola és molt perjudicial per a la salut).

 

     Tal vegada també sigui l'hora de fer fora els McDonald, els KFC i els Burger King, els productes dels quals també són perjudicials per a la salut.

 

   Podeu veure un article d'Izvestia sobre la qüestió exposada. Vegeu la web Duma d'Estat proposa introduir un "impost sobre la coca-cola».

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb