El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religiˇ sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

Frankenstein per allÓ on passa arrasa.

quetgles | 29 Juliol, 2014 09:22

    

 

     En Frankenstein per allà on passa arrasa.

 

 

     Vegeu el que diu l'altra premsa. Vegeu els articles d'En Robert Pont a RT.

 

 

 

​Russia should sue the United States for defamation of national character — RT Op-Edge

 

KÝev tracta de destruir totes les proves del crim comŔs per les seves forces armades, segons va dir N'Alexander Borodai.

quetgles | 27 Juliol, 2014 20:28

    Kíev tracta de destruir totes les proves del crim comès per les seves forces armades, segons va dir N'Alexander Borodai.

    L'agència de notícies russa,  Itar-Tass, recull les declaracions del primer ministre de la proclamada República de Donetsk, N'Alexander Borodai. Segons diu aquest, l'exèrcit d'Ucraïna  ha intensificat les operacions de combat al territori on hi va haver l'accident de l'avió de Malàisia, assenyalant que En Pyotr Poroshenko havia declarat l'alto el foc a la zona. Kiev's actions run counter to [President Pyotr] Poroshenko's decision to declare a 40-kilometre zone around the crash site a ceasefire territory.”

    Per a més informació, podeu baixar la web de l'agència Itar-Tass.

   

   A considerar: No es tracta només de paraules; hi ha les fotos i els vídeos de les tropes ucraïneses fent guerra a la zona a que ens referim. 

Artur Mas i Obama.

quetgles | 24 Juliol, 2014 20:34

 

                                    N'Artur Mas i N'Obama.

Vegeu la web   L'estrafolari independentisme català exalça l'Imperi.

L'estrafolari independentisme catalÓ exalša l'Imperi.

quetgles | 22 Juliol, 2014 18:39

 

                         L'estrafolari independentisme català exalça l'Imperi.

         Al dia 13 de juliol, l'Assemblea Nacional Catalana va fer una manifestació a Badalona en demanda de la independència. La novetat d'aquest acte fou l'exhibició d'una enorme pancarta amb la foto del president dels Estats Units, En  Barack Obama, amb un peu on es deia Mr.OBAMA, CATALANS VOTE FREEDOM # 9n2014.  Podeu veure la web Missatge al president Obama des de Badalona | Assemblea Nacional Catalana - VALLÈS OCCIDENTAL

      Segons això, s'ha de deduir que la presidenta de l'ANC, Na Carme Forcadell, dóna per suposat que  la intervenció del president dels Estats Units és una qüestió decisiva per a la independència del Principat de Catalunya.

       Suposició aquesta que sembla generalitzada entre els independentistes catalans.

      Tant En Mas com Na Forcadell diuen veritat al reconèixer que els EUA són l'imperi mundial, l'Imperi. L'encerten al suposar que N'Obama intervé de primera mà en tots els conflictes del món, i que N'Obama té el poder per donar o suprimir una independència.

   Però En Mas i Na Forcadell entren en contradicció. Demanen que l'Imperi intervingui per tal d'alliberar Catalunya. Però els imperis no es dediquen a alliberar els oprimits, sinó a oprimir els pobles lliures.

  

    Tan bon punt Convergència es ''convertí'' a l'independentisme, el president de la Generalitat, N'Artur Mas,  volà a Jerusalem i a Boston.

   L'anada a Israel era per fer saber que el govern català ( i CIU) és declaradament pro-sionista.  Era un missatge que anava dirigit a Washington. Es donava per descomptat que el lobby  sionista era molt influent.

    L'anada a Boston era per a promocionar la imatge d'una Catalunya (Principat  de Catalunya) molt semblant a Massachusetts.  

   S'ha de saber: en relació a l'economia,  CIU s'ha manifestat com a instrument polític de la classe dels capitalistes catalans.

   S'ha de saber:  I encara més:  els governs d'En Jordi Pujol van crear tot de Think Tank amb l'objectiu de difondre la ideologia neoliberal (Ideologia que, en qüestions econòmiques, era compartida amb En George Bush i Na Margaret Thatcher, ideologia que és la dominant a la Unió Europea).

     Com podeu veure, aquests independentistes catalans són uns independentistes rars, estrafolaris, s'ha de dir.

       Comprovem-ho.

    1. S'omplen la boca amb la paraula Europa, com si la Unió Europea fos el paradís de la democràcia i dels drets humans. Però es pot comprovar que el Partit Popular és hegemònic al Parlament Europeu (Partit Popular que inclou els diputats del Partit Popular espanyol. Partit Popular que inclou els diputats procedents d'UDC, d'En Duran i Lleida)

   2. Per descomptat, els administradors de Brusel·les han dut a terme la política del Partit Popular, al servei dels interessos de les multinacionals, de la gran banca, dels magnats.

   3.  La major part dels governs europeus són de formacions de dretes.

   4.  La política imperialista del govern socialista francès indica fins a quin punt ha fracassat la social-democràcia europea. (S'ha de saber: La Republique Française és, més pròpiament, L'Empire Français).

   5.  Els mitjans de comunicació europeus són propietat de les Corporacions europees i són al servei dels interessos d'aquestes Corporacions.

   6. Per descomptat, els mitjans europeus són  informativament corruptes.

   7. Per descomptat, els governs europeus són aliats subordinats de l'Imperi.

   8. Per descomptat, els mitjans catalans (i els magnats catalans) sempre es mostren subordinats a la política informativa de Washington.

   9. Per complaure l'Imperi, els estrafolaris catalans eviten parlar del genocidi palestí, així com  d'altres genocidis provocats per l'imperialisme.

      En resum, l'independentisme ''tranquil'' català es situa al costat dels opressors. És insensat suposar que Washington (i Brussel·les) mourà fitxa contra el seu fidel aliat Espanya per tal de satisfer les demandes sobiranistes dels estrafolaris catalans.

     

      

  

Recuperaciˇ? No; ells saben que no n'hi haurÓ.

quetgles | 17 Juliol, 2014 09:58

 

       Recuperació? No; ells saben que no n'hi haurà.

 

      

 

    ''Ells'', l'oligarquia espanyola, saben que no hi haurà un nou desplegament econòmic equivalent al  de l'època de la febre immobiliària. Ells saben que no és possible retornar a l'era del totxo; ells saben que no hi ha una nova activitat alternativa a la de la construcció.

     L'intent de crear una gran indústria de les energies renovables fracassà estrepitosament. Els horts solars han sigut la ruïna per a milers de cooperativistes (retirades les subvencions, els panells solars han resultat econòmicament  insostenibles).

       

 

   El suposat recobrament econòmic de l'Espanya estricta no és altra cosa que una campanya de publicitat espúria. Per descomptat, els economistes, majoritàriament,  són la veu del seu amo.

 

    A l'època del govern Aznar, 1996-2004, el president del govern,  En José María Aznar, seguint la tradició mitòmana hispànica, va tenir la pretensió de convertir Espanya en una gran potència econòmica mundial.

    Aquella gent de Castella no se'n podia avenir: semblava que a la fi havia arribat l'hora de la sospirada revolució industrial. Per tot arreu, com a bolets, sorgien noves empreses industrials. Però aquestes indústries estaven totes elles en dependència de la colossal bombolla immobiliària que havia impulsat N'Aznar. 

    Fou una alegria de conill. Com diuen a Castella, nuestro gozo en un pozo. Tan bon punt va esclatar la crisi, al 2008, un terratrèmol va engolir la revolució industrial asnariana. Villacañas (Toledo), la capital espanyola de les portes, va deixar de fabricar portes. Com diu una crònica d'Interviu de l'any 2010: ''Llocs com Bailén, unit als maons i les teules; Linares, a la fabricació de cotxes; Villacañas, a les portes; Vila-real, a les rajoles, o Sonseca, als mobles, són la cara del monocultiu industrial. Avui pateixen la falta de previsió davant d'una caiguda de la demanda i la paràlisi laboral. Aquest malson ha transformat la seva antiga esplendor i la seva riquesa en incertesa, angoixa i por de no a trobar un nou lloc de treball. Així es viu la crisi en els pobles miracle''(Podeu baixar la web La ruina de los pueblos milagro).

 

     Per descomptat, les diverses àrees de Catalunya (Sencera) també han patit la  crisi de les indústries dependents de la construcció immobiliària, però, a diferència de Castella, l'economia catalana està més diversificada i basada en el turisme (activitat que ha resistit més bé la crisi econòmica).

 

    Arribats aquí, resulta evident que Espanya no pot recrear una segona bombolla immobiliària. I, per altra banda, no hi ha perspectives per al desplegament de noves activitats econòmiques.

     Es pot veure que el govern i els seus economistes eviten fer cap referència concreta de possibles noves activitats econòmiques.

 

     En resum, allò a preveure és que la població de Castella, Madrid, Extremadura, Múrcia i Andalusia s'atengui als nivells dels anys 60  (Es fa palès:  Si Espanya no és la gran potència industrial projectada per N'Aznar, la vuitena,  llavors Madrid s'ha d'aprimar).   

 

 

   

 

 

    

 

  

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb