El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religiˇ sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

Quanta guerra prepara Washington?, article d'En Paul Craig Roberts.

quetgles | 26 Marš, 2014 20:58

   Quanta guerra prepara Washington?, article d'En Paul Craig Roberts. 

 

 

       Primer de tot, vegeu el perfil del doctor Craig Roberts de la seva web:
     El Dr Paul Craig Roberts va ser secretari adjunt del Tresor per a Política Econòmica i editor associat del Wall Street Journal. Va ser columnista de la revista Business Week, Scripps Howard News Service, i Creators Syndicate.. Ell ha tingut moltes cites universitaris. Les seves columnes d'Internet han atret a molts seguidors a tot el món.. El seu últim llibre, El fracàs de Laissez Faire Capitalisme i Dissolució Econòmica de l'Oest ja està disponible.

 

 

       Com es pot constatar, la veritat s'obre pas de manera incontenible. Precisament, és als Estats Units on hi ha el major nombre d'intel·lectuals que denuncien la malvestat de l'imperi ianqui. Són milers i milers de publicacions i de pàgines web que ho denuncien.

 

    He pensat que seria bo facilitar l'accés a l'article del doctor Roberts als internautes catalans. 

    Al mateix temps, els savis del diari Ara podran comprovar que ells estan  a les antípodes del savi Roberts.  Vegeu l'escrit  Quanta guerra està preparant Washington?

 

 

 

 

Els EUA, exportadors de cops d'Estat, segons RT.

quetgles | 23 Marš, 2014 08:51

 

     

    Els EUA, exportadors de cops d'Estat, segons RT.

 

 

 

 

        RT  ha publicat un post on es recull informació precisa sobre ''l'exportació'' de cops d'Estat com a pràctica habitual del govern de Washington. La major part dels informes procedeixen dels experts nord-americans.

   He pensat que l'informe podria interessar als savis del diari Ara.

  

   He pensat que seria bo penjar a la Xarxa el post

  Coups for export: US has history of supporting anti-govt upheavals , en català.

Fallida d'Occident jugant a la ruleta russa, segons En Finiam Cunningham, el magnÝfic. A l'atenciˇ dels savis de l'Ara.

quetgles | 21 Marš, 2014 19:34

 

   Fallida d'Occident jugant a la ruleta russa, segons En Finian Cunningham, el magnífic. A l'atenció dels savis de l'Ara.

 

     Els savis pro-neocons i pro-sionistes es podran veure retratats al post  d'En Finian Cunningham. Vegeu-ho a Bankrupt WEst playing russian rulette.

Der Spiegel trenca el silenci sobre Ucra´na.

quetgles | 21 Marš, 2014 07:30

 

      Der Spiegel trenca el silenci sobre Ucraïna.

 

 

           Der Spiegel és un dels setmanaris de major difusió a Europa, i, així mateix, gaudeix de gran prestigi periodístic. I aquesta setmana Der Spiegel ha trencat el silenci sobre la situació a Ucraïna, ha publicat un ampli informe del seu corresponsal a Moscou, En Benjamin Bidder, informe en el que es descriu la participació decisiva del partit feixista ucraïnès, Svoboda, a la conspiració per enderrocar el govern legítim d'Ucraïna.

 

      Fins avui mateix, els grans mitjans  europeus (i els ianquis) ha mantingut una línia informativa segons la qual els esdeveniments d'Ucraïna eren una mena de revolució democràtica. Els governs europeus aprovaven l'assalt i ocupació dels edificis del govern. Washington i Brussel·les donaven per bona la destitució del president legítim, En Viktor Ianukovitx. Washington i Brussel·les donaven validesa a la votació feta a corre-cuita en una cambra parlamentària que havia estat envaïda pels ''revolucionaris'' i en la que mancaven molts de parlamentaris  (O sigui, els qui havien perdut les eleccions ara aconseguien el poder, sense haver d'esperar la contesa del 2015). 

 

     Per descomptat, els mitjans catalans i els espanyols seguien estrictament la línia informativa corrupta de la resta dels mitjans europeus.

 

     En diversos posts que he penjat a la Xarxa,  he preguntat a veure fins quan aquests mitjans podrien sostenir la mentida. He dit i repetit que la veritat s'obre pas i enfonsa els manipuladors.

   Jo crec que Der Spiegel ha fet repicar campanes que avisen de la fi dels mentiders. Vegeu el post Miroshnichenko, el millor dimoni d'En Putin.

El referŔndum de Crimea ha deixat descolĚlocats En Mas i En Junqueras. I En Bassas surt en ajut seu.

quetgles | 19 Marš, 2014 20:06

   El referèndum de Crimea ha deixat descol·locats En Mas i En Junqueras. I En Bassas surt en ajut seu.

   

       Un punt cabdal del discurs sobiranista d'En Mas i del d'En Junqueras fa referència a la voluntat democràtica i europeista del moviment independentista català. Els dos líders no es cansen de repetir que és essencial que Europa (i els EUA) faci costat a la voluntat sobiranista del poble català (tot referint-se a la població del Principat de Catalunya).

       Els dos líders han quedat descol·locats perquè els EUA i la Unió Europea han desaprovat rotundament el referèndum secessionista de Crimea. Descol·locats perquè no s'ha atrevit a donar suport a la voluntat sobiranista dels crimeans per por a enfrontar-se amb Brussel·les. Descol·locats perquè  s'han vist obligats a recórrer a uns magres arguments per justificar la seva no aprovació a la secessió de Crimea.

    En tot moment, els dos líders passen de puntetes sobre la qüestió.     Així, N'Artur Mas es limitava a dir que el procés sobiranista català no té res a veure amb el de Crimea, que el moviment sobiranista català és proeuropeu, democràtic i pacífic. N'Oriol Junqueras també feia referència a la democràcia i al pacifisme del moviment català.

     N'Antoni Bassas, un dels savis del diari Ara, intentava reforçar els arguments dels dos líders independentistes. Al ''Bon Dia'' de 18.03.2014, tot fent contrari al ministre d'exteriors espanyol,  En José Margallo, En Bassas diu que el cas català no té res a veure amb el de Crimea. Ens fa saber que Crimea ha estat envaïda per 30.000 soldats russos. Que la consulta crimea no té garantia democràtica:  s'ha celebrat sota amenaça militar, s'ha organitzat en una setmana, gairebé no hi hagut campanya ni observadors estrangers.  El savi obri l'enciclopèdia i ens fa saber que els ''russòfons'' de Crimea són un 58 % de la població. 

   Fent ostentació dels seus dons, el profeta anuncia que a Europa les fronteres ja no les bellugarà una guerra. Però convida a l'esperança dient que l'Europa democràtica donarà resposta als pobles que volen decidir el seu futur democràticament.

   Diu En Bassas que el cas català no hi té res a veure amb el referèndum de Crimea. I tant, que hi té a veure: ambdós ''casos'' postulen la separació respecte de l'Estat del que en formen part.  Per descomptat, que hi ha notables diferències, però aquestes diferències palesen la gran avantatja de Crimea respecte a Catalunya en ordre a aconseguir el seu objectiu sobiranista.

     En Bassas vol fer creure als seus lectors que la presència de suposats soldats russos a Crimea era una amenaça. En Bassas els vol fer veure que el blanc és negre. Els soldats russos no eren una amenaça; tot al contrari, eren una garantia per a la celebració de la consulta. Ha sigut el govern crimeà el qui ha demanat  ajut militar al govern rus. El savi manipulador es refereix als ''russòfons'' de Crimea, però ell sap que aquests ''russòfons'' són de nació russa i tenen molt viva la consciència de pertànyer a la nació russa.

    Certament, hi havia una amenaça militar a Crimea, la del govern colpista de Kiev. 

    Washington, Brussel·les sabien que les formacions ucraïneses feixistes intervenien decisivament en les demostracions violentes contra el govern legal d'Ucraïna. Els mitjans ''occidentals'' també ho sabien però continuaven mantenint la ficció de la revolta democràtica pro-europea de Kiev.

 

     Hi havia una greu amenaça a Crimea. Basta saber que el nou ministre de defensa del govern colpista, N'Igor Teniuj,  és del partit feixista Svoboda. I que del mateix partit polític és el President del Consell de Seguretat Nacional, N'Andrei Parubii (Podeu veure la web ¿Quién compone el gobierno provisional ‘proeuropeo’ ucraniano? : laRepublica.es).

      En Vladimir Putin ha sortit enfortit moralment i política de la crisi d'Ucraïna. Ha assenyalat En Putin que el cop d'Estat ha trencat el delicat equilibri pluriètnic d'Ucraïna, trencament que ja no és possible recompondre.

        Aquest 18 de març, al discurs de la incorporació de Crimea a Rússia, En Putin ha fet una exhibició de la seva força, i s'ha atrevit a declarar cínics als líders occidentals (Podeu veure la magnífica web Les 10 frases de Putin). 

   

    

     

    

  

Ucra´na, un acte de guerra, segons el professor Chossudovsky.

quetgles | 16 Marš, 2014 21:42

    El que va passar a Ucraïna, segons el professor canadenc  Chossudovsky.

     Jo no crec que els mitjans ''occidentals'' puguin aguantar molt de temps l'encàrrec de mantenir ocultes la guerra bruta i les falses banderes. La veritat es va obrint pas, implacablement.

    

    He pensat que seria bo posar l'informe del professor Chossudovsky a l'abast dels internautes catalans.   I que també  seria bo que la corresponsal del diari Ara a Kiev se'n assabentés del que diu el professor (L'Ara és un diari insòlit: fa campanya a favor del referèndum de Catalunya-Principat, i, alhora, fa pinya amb els mitjans que amenacen als partidaris del referèndum de Crimea).

    Vegeu el post publicat a La Veu de Rússia El que va passar a Ucraïna.

Els escamots feixistes tambÚ ''actuen'' a Ucra´na de l'Est, segons una cr˛nica de RT.

quetgles | 14 Marš, 2014 17:54

  

Els escamots feixistes també actuen a Ucraïna de l'Est, segons una crònica de RT.

     

      Com és sabut, les formacions feixistes es proposen la conquesta del poder per mitjà de l'assalt a l'Estat. Les formacions feixistes ucraïneses han demostrat la validesa de la teoria feixista en l'assalt a l'Estat d'Ucraïna, el febrer de 2014; els escamots van fer de punta de llança per a l'assalt a centres de l'administració de l'Estat i, finalment, al Parlament.

    Per descomptat, els feixistes van poder aconseguir el seu objectiu perquè Washington havia decidit provocar el cop d'Estat a Ucraïna (El govern Obama ha batut el rècord en cops d'Estat). 

     Tot seguit podreu baixar el post de RT; però abans m'he de referir a la política contradictòria que despleguen els savis del diari Ara. Per una banda, fan de l'Ara el diari més compromès a favor de la consulta sobiranista de Catalunya-Principat, però alhora participa amb la conxorxa de la premsa ''occidental'' que fa costat als colpistes ucraïnesos i que declara il·legal el referèndum sobiranista de Crimea.  Sembla una política suïcida, la dels savis de l'Ara.

    Vegeu el post que us deia Ucraïna fora de control

Obama i Harper, criminals suprems, segons diu Ken Stone.

quetgles | 12 Marš, 2014 20:07

 

   N'Obama i En Harper, criminals suprems, segons diu En Ken Stone.

 

 

 

      He pensat que seria bo contribuir a difondre les declaracions d'En Ken Stone. Tal vegada pugui interessar als savis del diari Ara. Ací teniu la web en versió catalana La guerra de Síria organitzada pel Grup d'Amics de Síria.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb