El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religiˇ sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

Els nord-americans que viuen en t˙nels, en autom˛bils, o en tendes de campanya

quetgles | 23 Desembre, 2013 18:00

 

  

                                        Els nord-americans que viuen en túnels, en automòbils, o en tendes de campanya.

 
       Vegeu el post  Als Estats Units la pobresa avança.


 


 


      


Als Estats Units la pobresa avanša.

quetgles | 23 Desembre, 2013 06:31

 

 


                               Als Estats Units la pobresa avança incontenible.


 


 


 


    Als Estats Units la pobresa avança incontenible. El govern i les corporacions capitalistes fan com si poguessin aturar la recessió per mitjà de la mentida. Han posat en campanya els seus mitjans d'informació per difondre la mentida segons la qual s'ha iniciat una sòlida recuperació. Ja embalats, s'atreveixen a afirmar que el PIB dels EUA ha crescut un 4.5 % al tercer trimestre d'enguany.


 


     Els governs i les corporacions capitalistes  de la Unió Europea s'han apuntat d'immediat a l'estratègia de la metròpoli. Mentre l'economia s'esfondra, els dirigents van declarant que ha començat el procés de recuperació.


 


    Però sembla que la opinió pública de cada vegada és més incrèdula  respecte a les campanyes mediàtiques dels governs.


 


    Per descomptat, els mitjans catalans també s'han apuntat a la campanya, excepció feta  dels petits mitjans anticapitalistes.  Els mitjans catalans, majoritàriament, es mostren neoliberals.  El diari Ara s'exhibeix sense pudor com si fos una llenca catalana del NYTimes.


 


    Però la manipulació mediàtica també està en crisi. A l'interior de les fronteres de l'Imperi, desenes de milers de blogs contraresten les campanyes dels governs. I, per altra banda, els governs dels EUA i d'Europa no poden impedir que les amples masses de navegants de la Xarxa tinguin accés al mitjans online dels països que no són vassalls de l'Imperi, mitjans on abunden les crítiques contra els EUA i els seus aliats.


   Amb relació amb això, he pensat que seria d'interès dels lectors un post publicat als Estats Units que destapa en dades molt precises l'avanç incontenible de la pobresa (Fa una especial referència a la gent que no disposa de llar i viu en soterranis, en automòbils i en tendes de campanya, a part dels qui viuen en refugis de beneficència. I destaca que més d'un milió de nens de les escoles públiques no disposen de llar).


 


       Vegeu el post El poble del túnel que viu sota els carrers d'Amèrica.


 


 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb