El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

Eleccions 25N. La derrota del franquisme.

quetgles | 21 Novembre, 2012 20:03

  

                Eleccions 25N. La derrota del franquisme.

 

  Seria bo que la CUP obtingués representació parlamentària.

   També seria bo que ERC esdevingués la segona força al Parlament.

    Però allò que marcaria l'inici de la fi de l'opressió espanyola i l'inici de la derrota del franquisme seria que CIU obtingués la majoria absoluta dia 25.

   Aclariment:  quan dic Estat franquista o poder franquista, vull remarcar que l'oligarquia espanyola mai ha deixat de tenir el control dels mecanismes de poder creats pel franquisme. O sigui, que la monarquia borbònica és una falsa democràcia.

    Siguem clars:  Allò que fa por a l'oligarquia franquista és veure que les amples masses de Catalunya Principat exigeixen ''el dret a decidir'' i la creació d'un Estat propi. La manifestació de l'11S no pogué ésser manipulada; feia evident la voluntat independentista del poble català.

    Allò que fa trontollar l'Estat franquista és el desafiament (mai vist fins ara) del President de la Generalitat, N'Artur Mas, de convocar unes eleccions anticipades on la qüestió de l'assoliment d'un Estat català esdevé el centre del debat polític.  Que En Mas, i En Pujol, i la plana major convergent hagin decidit desafiar els poders franquistes és la gran novetat del procés polític de Catalunya-Principat.

   Ens hem d'entendre: És la campanya independentista de CIU la que trasbalsa els poders franquistes.

   Que resti clar:  Si CIU hagués deixat de banda la demanda d'un Estat propi, per molt que avancessin en intenció de vot  les altres formacions sobiranistes, el poder franquista no s'hagués inquietat. 

    Una vegada fetes les eleccions, sigui qui sigui el resultat, a CIU li resultarà impossible renunciar al sobiranisme que ha desplegat.

    I un darrer comentari:  Catalunya-Principat (i la resta de Catalunya) no té altre camí que el que condueix a l'Estat català. I en paral·lel, el poder franquista, l'Estat franquista, ha arribat a la seva fi. La crisi que afecta l'Estat franquista és pròpia. L'Estat franquista està en desintegració (Podeu veure el post  La fi de l'Estat espanyol.).

 

  

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb