El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

Els EUA i els seus aliats perden la guerra mediàtica.

quetgles | 24 Octubre, 2012 05:45

            Els EUA i els seus aliats perden la guerra mediàtica.

 

      Respecte als països aliats (''vassalls'', seria un mot més propi), no en tinc informació, però respecte als EUA, abunden els informes segons els quals de cada vegada és major el nombre de ianquis que desconfien dels mitjans i es procuren informació per mitjà de la Xarxa.

 

   Les grans corporacions ''occidentals '' (o més pròpiament: ''neocons, pro-ianquis  i pro-sionistes'')  són en campanya permanent contra els ''dolents'', però no informen; la seva campanya és purament de propaganda; deixen el camp de la informació en mans de  ''l'enemic''. I, per tant, és  als mitjans ''no occidentals'' on es pot trobar informació fiable, no propagandística.

   És als mitjans ''no occidentals'' on és poden trobar informes d'investigació que aclareixin el que passa  a l'Aràbia Saudita, Qatar, Bahrain, Turquia, l'Iraq i d'altres. 

     Els mitjans ''occidentals'' perden la guerra mediàtica. És per això que  la UE ha tallat les emissions en anglès del canal  Press TV de l'Iran. Deuen suposar que el canal iranià els guanya la guerra. 

 

       Al meu parer,  l'article de Na Lyuba Lulko, ''Turquia sense manies per iniciar una nova guerra'',  diari Pravda, 17.10.2012, fa palesa l'avantatge dels mitjans ''no occidentals''.  La periodista ens ofereix uns ponts fiables per a entendre la complexitat dels conflictes de l'Orient Mitjà.

    He cregut que l'article podria ésser d'interès per als internautes catalans.  En català (de traductor automàtic), fa així:

 

 

Turquia sense espines per iniciar nova guerra


2012.10.17Aràbia Saudita i Qatar després de la fallida campanya pa-àrab contra Síria sembla haver trobat el país a punt per entrar en una baralla - Turquia. Erdogan va instar al seu poble a preparar-se per la guerra, perquè el parlament li va donar permís per fer-ho. Per Rússia, aquest és el pitjor dels casos.

Aràbia monarquies wahabís han esdevingut actors independents a l'Orient Mitjà. Tenen tant la influència necessària i diners. Els seus coreligionaris a Turquia (per cert, tots els dirigents del país provenia de la "Germandat"), també, lluitar pel lideratge mundial. Curiosament, el shell siriana malmès aterrar a terra turc el 3 d'octubre, l'endemà el president egipci, Mohamed Mursi va expressar la seva determinació de no interferir en els assumptes interns de Síria. L'anomenada de l'emir de Qatar per l'acció punitiva sota els auspicis de la Lliga Àrab adoptada en l'Assemblea General de l'ONU no va trobar seguidors, i després la targeta turc va ser jugat. El 4 d'octubre, el Parlament turc va donar llum verda a les operacions militars fora de les seves fronteres. Diumenge, el primer ministre Recep Tayyip Erdogan, va instar al seu poble a estar preparats per a la guerra amb el seu veí. "Cal estar preparats en qualsevol moment per anar a la guerra, si és necessari. Si no està preparat per això, no és un estat, si vostè no està preparat per a això, vostè no és un país", va dir Erdogan.

No obstant això, les crides emocionals són un producte de consum intern. De fet, Erdogan no s'atrevirà a llançar una guerra a gran escala contra Síria, tot i que té un exèrcit comparable. En primer lloc, Síria té un fort aliat en la religió - Iran xiïta. El president Ahmadinejad va prometre que un atac contra Síria automàticament significarà un atac a l'Iran, amb totes les conseqüències. És poc probable que Ahmadinejad permetrà que el règim de Baixar Assad a caure - en aquest cas, la República Islàmica perdria el seu camí cap a Orient Mitjà i estarà envoltat d'enemics.

En segon lloc, per raons òbvies, encara que no obertament, Síria es recolza a l'Iraq, on el poder està en mans del primer ministre xiïta Nuri al-Maliki. Iraq subministra petroli a Síria tot i les sancions dels Estats Units i els seus camps d'aviació, d'acord amb els nord-americans, serveixen com a bases de trànsit d'avió iranià que porten armes a Assad. En Kurdistan iraquià milers de kurds sirians de la unitat de Peshmerga ("moriràs") estan rebent formació militar. Aquesta és una força formidable, a punt per creuar la frontera en qualsevol moment, creuar la baixa densitat de població sunnita del sud de Síria i sortir en defensa dels kurds sirians partidaris pro-Assad posició i la lluita contra els anomenats rebels, però en realitat mercenaris, wahabís. Les autoritats turques veure clarament l'amenaça, i recentment han estat fent vagues en aquests campaments, tot i les advertències de Bagdad.

Això suposa el tercer problema més greu i d'Erdogan - el kurd un. Si comença una guerra, no serà capaç de mantenir el Kurdistan turc a les mans. Ja hi ha una guerra a gran escala amb els kurds. Això s'indica per les notícies sobre les pèrdues en les files dels mesos dels Treballadors Kurds últim partit - 500. Segons Sinan Ulgen, president del Centre Turc d'Estudis Econòmics i Polítiques (EDAM), la majoria de la població turca considera que la política del govern cap a Síria és un d'un falcó, i molta gent pensa que el que està succeint a Síria és la empresa dels de Síria i la comunitat internacional no ha d'interferir.

En quart lloc, les possibilitats de suport d'aquest tipus de guerra per part d'Occident són molt escasses. Els Estats Units ha expressat la seva "indignació" pels bombardejos al territori turc. No obstant això, el president Obama s'ha distanciat de la intervenció directa. Similars declaracions de solidaritat amb Turquia van ser fetes per secretari general d'OTAN Anders Fogh Rasmussen, però el tema de Síria i el conflicte a la frontera amb Turquia no es va incloure en l'ordre del dia d'una reunió de ministres de Defensa de l'OTAN a l'octubre 9-10. Els Estats Units i Europa simplement no tenen diners per a un conflicte que pugui ser llarg. A més, el fet que Occident s'ha vist últimament suficient (és a dir, l'assassinat de l'ambaixador nord-americà a Benghazi) no impressiona als polítics occidentals.

En cinquè lloc, què passa amb el desig de Turquia d'unir-se a la UE? Haurien de dir adéu a ella, perquè un país no pot convertir-se en membre si està en una guerra amb els seus veïns.

En sisè lloc, Putin no deixarà que Erdogan obtenir imprudent. La victòria dels wahabís a Síria alliberaria als gàngsters que es precipitaven cap al Caucas i altres regions musulmanes de Rússia. Això va ser indicat pel cap del centre de la regió del Volga i etno-religioses Estudis de l'Institut Rus d'Estudis Estratègic Sulemanov Rais. Segons ell, un gran nombre d'islamistes radicals de diferents regions, incloent Tatarstan, estan lluitant contra Assad avui. Un grup de tàrtars wahabís va tornar a Almetyevsk, i després es va traslladar a corre-cuita Mari Ell Segons ell, "tàrtar wahabís poden unir-se a la wahhabita sota terra a la regió del Volga, que tenen gran necessitat de persones amb habilitats terroristes. Ja veurem quin és el resultat de la visita del president Putin a Turquia el 15 d'octubre seria.

Finalment, hi ha indicis que els turcs i l'anomenat "Consell Nacional Sirià" (SNA) estan intentant negociar. El ministre d'Exteriors turc, Ahmet Davutoglu va suggerir "substitució" El president Assad amb el vicepresident sirià Faruk al-Sharra president, que en la seva opinió és un "home raonable". La nominació mateix va ser realitzat pel SNA. El seu líder Abdulbaset Sid va dir dilluns que no s'oposaria a la participació dels membres del partit governant "Baas" en el futur polític del país, sempre que no hagin participat en els assassinats durant la revolta.

No obstant això, les autoritats sirianes creuen que poden mantenir la seva línia, sempre que es pot estalviar el president de l'eliminació física directa. "Ja no estem vivint en l'Imperi Otomà", va dir el ministre d'Informació sirià al-Omran Zoubi. Va encoratjar al Govern turc que deixi de licitar personalitats acceptables per al poble turc. La posició del govern legítim és simple: Assad romandrà en el càrrec fins que els seus set anys de mandat expira el 2014. Després de les eleccions on es programarà als sirians a triar un nou president.

                                                                          Lyuba Lulko

Pravda.Ru

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb