El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

França saqueja l'Àfrica, liquida els dissidents (Informe d'En Finian Cunningham).

quetgles | 11 Octubre, 2012 10:57

  

     ''França saqueja l'Àfrica, liquida els dissidents'' (Informe d'En  Finian Cunningham a Press TV, 11/10/2012).

 

      Jo crec que actualment l'Imperi i els subimperis (FRUKUS, que en diu el diari Pravda) de cada vegada els resulta més difícil mantenir ''desinformada'' la població de les seves respectives àrees.  D'ençà de l'aparició de la premsa ''online '', les grans corporacions informatives ''occidentals'' han vist com es diluïa el seu monopoli informatiu.

    Les veus crítiques que denuncien els crims de l'Imperi han tingut accés a publicar a grans mitjans ''no occidentals''. Per altra banda, la major part d'aquests mitjans fan edicions ''online'' en anglès per tal de facilitar l'accés als internautes de tot el món.

   També crec que les elits intel·lectuals del FRUKUS de cada vegada els deu resultar més insuportable ignorar el crim.

    He pensat que la situació moral de l'imperi ianqui i dels subimperis s'assembla al retrat que feu En Hegel de l'Imperi romà, que fa així: ''La contradicció…es desenvolupa, del costat de l’aristocràcia, en superstició i en l’afirmació d’una violència freda i àvida, i del costat democràtic com a corrupció plebea. Tal dissolució provoca la desgràcia general i la mort de la vida ètica'' (La Raó a la Història, Apèndix).     

 

 

Aquest cap de setmana els líders africans dels països francòfons del continent es reuneixen en una cimera a Kinshasa, capital de la República Democràtica devastada per la guerra del Congo.


Encapçalant la llista de convidats és el president de França, François Hollande. En declaracions a principis d'aquesta setmana abans de la conferència, Hollande sonava com un amo colonial dels segles passats. Va advertir que seria difícil transmetre un missatge sobre la democràcia, els drets humans i la corrupció als seus convidats africans.

Igualment preocupant, va dir Hollande, és la propagació del terrorisme a la regió del Sahel entre les antigues colònies franceses de Mali i Níger.

La ironia és que el líder francès és el menys competent per donar una conferència sobre aquestes qüestions. Durant dècades, el país ha aspirat a terme la riquesa natural d'Àfrica com un paràsit gegant, causant pobresa, les malalties i el subdesenvolupament, que al seu torn han impulsat la desesperació, el conflicte i la violència. I la disposició paràsit continua fins al dia d'avui.


Durant dècades, França ha contribuït directament a la violència i la inestabilitat que ha assolat gran part d'Àfrica. Cops d'estat, contra-cops d'estat, assassinats, segrestos i desestabilització - potser cap altre país entre les potències colonials ha afectat el continent més gran del planeta amb tant dolor i ruïna.

Després de la Segona Guerra Mundial, França va marcar el començament d'una nova era de l'esclavitud moderna als països africans que havien adquirit com possessions durant l'enlairament en temps mínim per Àfrica colonial anterior a la fi del segle 19.

Financera i militarment devastada per la Segona Guerra Mundial, França sabia que ja no podia subjugar als africans només per la força de les armes. Per tant, una nova forma de dominació va ser ideat: el control monetari. El pla va ser signat en acció després de la guerra el president francès Charles De Gaulle, el desembre de 1945.

A través d'un pacte colonial francès-imposada, el "Françaises colònies Afrique" se'ls va donar una nova moneda, coneguda com el franc CFA. En total, 14 països es van veure obligats a adoptar la moneda única. Entre ells Costa d'Ivori, Guinea, Mali i Senegal a Àfrica occidental francesa i Camerun, República Democràtica del Congo i Gabon, a l'Àfrica Central francès. El pacte s'ha mantingut més de cinc dècades després que França va concedir la independència formal a les seves colònies africanes a principis de 1960.

El nivell de poder usurpat a aquests països per part de França a través del control monetari és sorprenent. Tots els membres del franc CFA tenen l'obligació de dipositar fins a un 85 per cent dels seus ingressos de divises del país al tresor nacional francès. França al seu torn té la possibilitat d'invertir aquests diners en la Borsa de París com ho consideri oportú i té la prerrogativa de no informar els governs africans quant guanyen aquestes inversions. No només això, sinó que el Tresor francès és capaç de prestar els diners als països africans amb interès que es cobra a ells pel privilegi de demanar prestat els seus propis diners. D'altra banda, els préstecs tenen un límit d'un límit del 20 per cent dels ingressos públics dels països actuals.

La ironia és impressionant. El mateix mecanisme monetari que l'Alemanya nazi desplegat per subjugar a la França ocupada era, i segueix sent, utilitzat pel francès alliberat en els seus territoris africans.

A més, França determina el tipus de canvi del franc CFA. Devaluacions unilaterals han garantit el flux de les exportacions africanes barats a França mentre empobreixen als treballadors africans.

Una part integral del Pacte Colonial era el dret de pas lliure als militars francesos en els països signataris. Tot i que aquests estats africans eren suposadament independents, França va ser capaç de mantenir estacions militars i enviar tropes cada vegada que sentia la necessitat.

I es va sentir la necessitat, quan el Govern francès considera que una de les parts o de les persones dins de la seva esfera d'influència africana estava desafiant la seva hegemonia.

Una de les primeres víctimes de la dominació francesa va ser el president de Togo, Sylvanus Olympio. Va ser assassinat el 1963. Un economista talentós que es va oposar a l'explotació flagrant del seu poble en règim monetari, Olympio va ser acabat finalment per França i es substitueix per titelles fiables.

Una altra víctima va ser Thomas Sankara, el líder de Burkina Faso, que va ser deposat i assassinat el 1987 per haver-se atrevit desafiament francès interferència en els assumptes interns del seu país. El coneixien afectuosament els seus seguidors com "Che Guevara africà". La setmana abans del seu assassinat, Sankara va dir: "Es pot matar un revolucionari i un individu, però no es pot matar una idea."

El francès especialitzat en operacions encobertes utilitzant mercenaris i agents especials que s'infiltren en els països de destinació i reclutar als "rebels" per deslligar campanyes de terror contra el poble (el model està desplegant actualment a Síria). Un dels seus clients notoris va ser l'ex soldat francès convertit en mercenari Robert Denard. Des de la dècada de 1960, Denard i els seus gossos de la guerra dedicat als cops d'Estat, comptador de cops d'estat i assassinats-a Angola, Benín, República Centreafricana, Congo, Gabon, Mali, Moçambic i fins i tot els britànics Nigèria ex colònies i Rhodèsia (Zimbabwe). A les Illes Comores, davant Àfrica Oriental, Denard va participar en quatre cops d'Estat entre 1975-1995 i se sospita que ha tingut una mà en l'assassinat de tres dels seus presidents.

Alhora, el govern francès se li va concedir una negació plausible al criminal sabotatge portat a terme per "pirates de la República". Però no hi ha dubte, de la participació donada a conèixer de les forces especials franceses en aquestes operacions i posteriors de protecció legal als renegats, que els líders francesos, entre ells Georges Pompidou, Valéry Giscard d'Estaing i François Mitterrand, sabia molt bé i de fet el més probable sancionat ells.

El sistema francès neocolonial de l'esclavitud i l'explotació a través d'Àfrica persistir perquè els líders africans francòfils se'ls va permetre amassar fortunes personals i actius per França. Aquesta era la seva amortització. Dictadors despietats com Mobutu Sese Seko a la República Democràtica del Congo (RDC) i Jean-Bedel Bokassa a la República Centreafricana gaudit privades vols d'Air France Concorde a sopar fora a París i adquirir castells palau mentre el seu poble mort de fam sota regnat de terror. Bokassa també tenia la tendència a conjurar en els caps dels nens i menjar la carn de les seves víctimes - totes les bones qualitats per terroritzar al seu país al servei de França.

Milions d'africans van morir a causa de privació dels recursos naturals dels seus països van ser extrets per enriquir als dictadors recolzats francès i francès del tresor nacional. La República Democràtica del Congo, la capital acull la cimera d'aquest cap de setmana van assistir el francès François Hollande, encara s'està recuperant de dècades de guerra, la fam i la malaltia que es va cobrar fins a sis milions de vides - horrors que França va exercir un paper important en la incitació a partir de 1960, quan el líder independentista Patrice Lumumba va ser assassinat.

Com a comentarista polític assenyala Christof Lehmann: "És un escàndol que en el marc del sistema monetari francès, així que gran part d'Àfrica segueix sent pobre i famolenc en comptes de beneficiar-se de l'enorme riquesa natural del continent i la productivitat de la seva gent. A través de la dominació monetària exercida per París, Àfrica està apuntalant l'economia de França i alhora l'economia d'Europa ".


Lehmann també assenyala que la història demostra que qualsevol líder polític africà que va tractar de trencar el sistema d'explotació Françafrique va ser liquidat invariablement per França a través de cop d'Estat o magnicidi.

El cas més recent és el de Laurent Gbagbo, que fins l'any passat era el president de Cote d'Ivoire. Des de la seva independència el 1960, el país africà ha estat el principal exportador de cacau i cafè. Les elits corruptes, les empreses franceses a l'exportació i el Tresor francès va guanyar milers de milions de dòlars de sòl fèrtil del país i els treballadors. Però després de dècades d'lucratives guanys, la majoria de les persones segueixen vivint en la pobresa, obligats a treballar com esclaus assalariats en les plantacions del país.

Gbabgo, professor d'història i sindicalista actiu, va poder veure que el seu país mai desenvolupar i prosperar si no va trencar els lligams monetàries que França havia imposat. El govern francès sabia que estava planejant dur a Costa d'Ivori del sistema franc CFA. En els últims anys, Gbagbo i alguns altres líders africans, entre ells Muammar Gaddafi de Líbia, estaven tractant d'establir una base d'or Pa-Africà dinar. La Costa d'Ivori és l'eix de les economies Françafrique d'Àfrica Occidental. El francès podria veure l'escriptura a la paret del seu esclavització monetària d'Àfrica si la Gbagbo va aconseguir treure al seu país. Altres països que aviat seguiria suite.

Diu Christof Lehmann, "era Laurent Gbagbo un dels pocs líders africans que es van atrevir a desafiar l'statu quo opressiu. Volia utilitzar la riquesa de les nacions africanes per al benestar social i el desenvolupament d'Àfrica en lloc d'enriquir els capitalistes francesos i europeus ".

A finals de 2010, la Costa d'Ivori Consell Constitucional - cos suprem del país - va declarar que Gbagbo va guanyar una disputada elecció presidencial. Però les tropes franceses estacionades al país es va traslladar immediatament a la seva detenció, matant a molts dels seus partidaris en el procés. Després d'instal · lar l'exdirector francès suport del FMI, Alassane Quattara, com a president.

Gbagbo està actualment sota custòdia a l'Haia el judici pendent a la Cort Penal Internacional (CPI) per fer front a les acusacions de crims de lesa humanitat. El seu arrest, la detenció i l'enjudiciament són vistos per molts com "justícia del vencedor" - persecució política per silenciar un oponent incòmode.

L'advocat internacional Christopher comentaris Negres, "L'arrest i la detenció del president Gbagbo no s'ajusta a les normes del degut procés. Va ser detingut durant un cop d'estat dut a terme per les forces franceses aliades amb els rebels de Quattara, que es va instal · lar llavors en el poder per servir als interessos de França, Gran Bretanya i els EUA. La qüestió de la persecució selectiva també es presenta. Per què es cobra quan les forces Gbabgo Quattara se suposa que ha comès crims terribles en la regió nord controlaven i durant l'elecció i el cop? Les forces franceses van disparar a civils quan aquest va tractar d'acudir en ajuda del president Gbagbo, però, cap dirigent francès es troba davant la Cort Penal Internacional. "

Christopher Negre afegeix: "L'arrest de Gbagbo és un exemple brutal de com l'ICC s'utilitza per justificar l'enderrocament dels governs que es resisteixen als dictats de les potències colonials com França, Gran Bretanya i els EUA".

Impregnada d'una època passada, França ha ressorgit com una estrident neo-colonialista poder. Em va prendre un paper principal en la persecució criminal de guerra de l'OTAN contra Líbia l'any passat, que va culminar en l'assassinat de Muammar Gaddafi. També lidera l'actual guerra exterior encoberta d'agressió contra la seva antiga possessió colonial, Síria. Juntament amb els EUA i Gran Bretanya, que també està apuntant al poble de l'Iran amb sancions penals basades en sospites infundades, trillades. I França ha demostrat que qualsevol dirigent africà que qüestioni la seva esclavitud monetària en el segle 21 serà sumàriament arrossegar davant d'un espectacle internacional al judici sobre càrrecs falsos per enfrontar cadena perpètua.

Però la història mai es repeteix exactament. A diferència d'altres temps de la colònia, aquesta vegada al voltant de la massa de gent que treballa a França estan descobrint que també - com les masses d'Àfrica - estan sent tractats com a esclaus abjectes pels dictats monetàries dels francesos (i europeu) elit. Els bons i els rescats als rics, austeritat i l'explotació de les masses, no hi ha preguntes tolerat.

Aquest cap de setmana a Kinshasa, beat, elitista François Hollande donar una conferència sobre la democràcia, els drets i la corrupció tindrà una importància tant per als treballadors a França i a Europa com a Àfrica.

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb