El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religiˇ sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

L'amenaša nuclear dels EUA contra l'Iran Ús criminal

quetgles | 24 Desembre, 2011 19:07

   

   L'amenaça nuclear dels EUA contra l'Iran és criminal, explica En Francis Boyle.

 

 

     Al meu parer, és urgent i necessari que les classes populars europees es revoltin contra els governs vassalls de l'Imperi ianqui. És d'esperar que no manqui la revolta catalana.

 

    He fet una transcripció de l'article publicat a Press TV i l'he posada a la xarxa, com a contribució a la resistència catalana.

 

 

   

 

 

Francis Boyle, professor de Dret Internacional a la Universitat d'Illinois

Un distingit expert nord-americà en dret internacional diu que el govern dels EUA amenaça l'Iran amb quantitats guerra nuclear en el fet internacionalment acceptat penal.


Francis Boyle, professor de Dret Internacional a la Universitat d'Illinois a Champaign, ha assenyalat a més que quan funcionaris de l'administració Obama diuen que "totes les opcions estan sobre la taula", en contra de l'Iran, que són, de fet, en al · lusió a una guerra nuclear que està prohibit per el dret internacional.

En la conferència de 18 a "democràcia directa" a Feldkirch, Àustria, en la dissuasió nuclear, Boyle va afegir que el govern dels EUA està amenaçant d'atacar l'Iran "amb el pretext totalment fals" que podria tenir una arma nuclear.

Ha afegit que com l'única autoritat mundial per vigilar les activitats nuclears de l'Organisme Internacional d'Energia Atòmica (OIEA) ja ha refutat els càrrecs en contra de l'Iran com "simplement no és veritat."

El jurista va afirmar que l'article 2 de la Carta de les Nacions Unides "prohibeix tant l'amenaça i l'ús de la força excepte en casos de legítima defensa" i les guerres dels EUA a l'Afganistan, l'Iraq i el Pakistan ", que no qualifiquen sota aquesta definició. "

El professor també va dir que les armes nuclears i la "dissuasió nuclear", "mai han estat instruments legítims de la política estatal, sinó que han constituït sempre els instruments del comportament a nivell internacional i sense llei penal."

Boyle va assenyalar que la doctrina expresident dels EUA George W. Bush 's de la guerra preventiva, que no ha estat oficialment derogat per Obama, era en realitat, inventat pels nazis als advocats dels acusats nazis a Nuremberg i va ser rebutjat en aquest tribunal.

"Si no actuem ara, Obama i la seva gent molt bé podria desencadenar una Tercera Guerra Mundial al voltant de l'Iran que ja ha estat amenaçat públicament per (l'expresident George W.) Bush Jr", va afirmar.

Ha afegit que els governs de tots els estats amb armes nuclears - entre ells EUA, Rússia, França, Gran Bretanya, Xina, Índia, Pakistan i Corea del Nord - són "criminals" per haver amenaçat amb exterminar a la humanitat.

"Si l'extermini en massa dels éssers humans és un crim, l'amenaça de cometre l'extermini en massa també és un crim", va dir Boyle.

El professor va assenyalar que els EUA avui en dia es dedica a la "contínua activitat criminal internacional" per a "la planificació, preparació, sol · licitud, i conspiració per cometre crims contra la pau, crims de lesa humanitat, crims de guerra i genocidi".

"El disseny, investigació, experimentació, producció, fabricació, fabricació, transport, distribució, instal · lació, emmagatzematge, emmagatzematge, venda, compra, i l'amenaça de l'ús de les armes nuclears són criminals sota bé els principis reconeguts del dret internacional", ha afegit Boyle.

Va concloure dient que els líders de països de l'OTAN que "estar d'acord amb les polítiques nuclears dels EUA són còmplices també."

El fet de guerra del 31 de desembre de 1229.

quetgles | 22 Desembre, 2011 18:22

 

              El fet de guerra del 31 de desembre de 1229.

    

    Al 31 de desembre de 1229, l'exèrcit català assaltà les muralles de Ciutat de Mallorca. Al dia següent, la senyera del Rei En Jaume, l'estendard de les quatre barres, onejava al Palau de l'Almudaina.  L'expedició per a la conquesta de Mallorca havia triomfat.

   Des de les hores, aquest fet d'armes s'ha commemorat a Mallorca com a fet cabdal de la història de la  nació. Fins a l'actualitat, es celebra com a Festa de l'Estendard.

    Per suposat, als espanyols no els agrada gens aquesta commemoració.  Qualcuns més desbaratats s'atreveixen a inventar estúpides teories (En Delgado Ripoll cultiva la teoria aberrant segons la qual a Mallorca ja es parlava el mallorquí abans de l'arribada dels catalans).

   

       Respecte a aquesta commemoració, sovint els espanyols esquerranosos deixen caure el discurs que no els agrada enaltir un fet de guerra, com ho és el referent al 31 de desembre.

      El motiu del meu escrit és exposar unes breus consideracions crítiques amb el fals antibel·licisme dels esquerranosos espanyols.

     Per altra banda, tothom pot veure que els llibres de text de Historia de España continuen essent una hagiografia de les gestes dels grans personatges espanyols, gestes de guerra, majorment. Durant els governs del PSOE, s'ha continuat amb el cultiu de la Reconquista (una reconquista a l'espanyola, que va durar 800 anys, la  més lenta de la història universal).

  Allò que importa no és debatre a veure quines són les gestes bèl·liques més notables, sinó posar de relleu quines eren les necessitats socials i polítiques de la Catalunya del segle XIII.

   Al segle XIII, els comtats catalans vivien immersos en un món en estat de guerra permanent. Els territoris de frontera (de marca, com ho eren els territoris de l'antiga Marca Hispànica) d'Europa i de la Mediterrània estaven  sota  l'amenaça constant d'ésser envaïts per un exèrcit enemic. Aquesta situació de perill permanent determinava que les societats feudals dediquessin la major part de l'excedent econòmic a despeses de defensa;  per tot arreu s'aixecaven castells, muralles, torres de vigilància, destacaments de cavalleria i altres recursos defensius. I els nobles  eren els professionals de la guerra.

      Els comtats catalans mantenien conflictes bèl·lics constants amb els regnes peninsulars, amb els islàmics principalment. 

    La Catalunya de  principis del segle XIII era un Estat massa exposat a una invasió d'un gran exèrcit (Era ben viva a la consciència dels catalans l'assalt a Barcelona de N'al-Mansur a l'any 985).

    El rei En Jaume i l'aristocràcia catalana van entendre que un Estat català més gran i més fort era l'única opció per a superar l'amenaça militar. 

        El rei En Jaume va fer entendre la necessitat de conquerir els regnes musulmans de Mallorca i d'Eivissa per alliberar-se de l'amenaça militar marítima. Semblantment va fer veure la necessitat de conquerir el regne de València per a sortir de l'estat de guerra permanent a la frontera sud.

    Les ràtzies victorioses de N'al-Mansur havien fet palès que els comtats catalans podien ésser conquerits pels regnes musulmans.

     L'estratègia del Conqueridor era desplegada per trencar la de N'al-Mansur.

    Una vegada conquerides Mallorca, Eivissa i València restà desarticulat el corsarisme musulmà pròxim (amb la qual cosa el comerç català obtenia seguretat). I la conquesta de València, significà la fi de les ràtzies musulmanes (Si bé, el nou perill era l'agressiu regne de Castella).

     I un darrer apunt:  Cal assenyalar que els pagesos mallorquins, tot i que eren musulmans, no demostraren massa entusiasme per a la defensa de Medina Maiurca; els pagesos estaven en conflicte de classe amb l'aristocràcia d'origen almoràvide.      

      Nou comentari (12, 2012): El fet d'armes de la conquesta de Mallorca va significar la supervivència de la nació. I la població musulmana autòctona ben aviat esdevingué catalana; degueren pensar que el domini català era més convenient que el dels almohades.

    

Els combatents afganesos posen en crisi els ocupants

quetgles | 21 Desembre, 2011 20:50

   

      Els combatents afganesos posen en crisi els exèrcits ocupants.

        Sembla que els combatents afganesos ha sigut capaços de desenvolupar l'arma dels pobres capaç de posar en crisi els divuit exèrcits ocupants de l'Afganistan.

    Sembla una nova versió de la confrontació entre David i Goliat.

     He considerat que seria d'interès dels lectors catalans conèixer l'informe publicat per Press TV. Informe que mostra uns aspectes de la guerra de l'Afganistan els quals són ocultats o marginats per la premsa occidental (la premsa que és al servei de l'Imperi ianqui).

    

EUA "perdent la batalla" contra artefactes explosius improvisats a l'Afganistan
Dj 21 des 2011 14:13 GMT
Sherwood Ross


Tot i que ha gastat almenys $ 60 mil milions per destruir-los, el Pentàgon està perdent la batalla per combatre els artefactes explosius improvisats (IED), que han representat dues de cada tres baixes dels EUA a l'Iraq i l'Afganistan. Això no aturarà el Pentàgon, però, de passar una altra $ 10,1 mil milions en els propers anys en la seva lluita per reduir el cost humà de la IED està prenent en el seu més llarga de la història de guerra.

Mentre que del 10 al 15 per cent de la IED que es van mutilar o matar soldats dels EUA, "La possibilitat estadística que (l'enemic) és mort o ferit, mentre que col · locar una bomba va ser propera a zero", escriu Andrew Cockburn en l'edició de novembre de la revista Harper . Al maig de 2007, ha informat, uns 70.000 artefactes explosius improvisats van ser plantades només a l'Iraq.

"Reunits d'estris de cuina, telèfons mòbils, bateries de la llanterna, els fertilitzants agrícoles, i altres elements comuns, aquestes armes de fabricació casolana han alterat el curs de les guerres de l'Iraq i l'Afganistan", Cockburn escriu. "També estan tan lluny del nostre enfocament industrial de la guerra, ja que es pot."

Segons Viquipèdia, "El 2009, hi va haver 7228 atacs amb IED a l'Afganistan, un augment del 120 per cent respecte al 2008, i un rècord per a la guerra.

L'any passat, "IED atacs a l'Afganistan 3366 soldats ferits dels EUA, que és gairebé 60 per cent de la IED total de ferits des de l'inici de la guerra ... Els insurgents planten 14.661 artefactes explosius improvisats el 2010, un augment del 62 per cent respecte a l'any anterior", Wikipedia diu.

"Com a regla general, ens trobem amb un 50 per cent de la IED abans que se'n van", va dir el general Michael Oates Cockburn. L'altre 50 per cent ho fa detonar, però d'aquest grup un terç no fer mal, ja que s'estableix de forma incorrecta o no eren prou letals o no perforar l'equip de protecció de les tropes, Oates va continuar. Però, "En algun lloc entre el 10 i el 15 per cent de matar o danyar els nostres soldats o dels nostres equips, i aquest nombre ha estat molt tossut ja que al voltant de 2004."

L'analista militar, va dir Rex Rivolo les xarxes humans empleats de decisions, la sembra i l'activació de la IED donar ocupació a 15.000 treballadors, de manera que "es considera com un sector de creixement definida". IED plantadors de guanyar al voltant de $ 15 per treball. Rivolo va dir que la millor manera d'inhibir el seu desplegament es per operar aeronaus de vol sota la llum sobre les àrees en les IED podrien ser plantats.

"Quan Rivolo supervisar una prova d'exercici a Jordània el 2005 que va demostrar clarament l'efectivitat de l'enfocament de la llum-avions, totes les còpies de l'informe de resultats van ser retirats del mercat i destruïts", va escriure Cockburn. Rivolo li va dir, "era massa barat per al seu gust." Dirigit Rivolo d'investigació al Centre d'Integració de la lluita contra l'IED d'Operacions de Bagdad.

Una visió coincident prové de Franklin Spinney, ex analista del Pentàgon, que va dir que els que vénen amb respostes simples per anul · lar l'impacte d'IED "són l'antítesi de la tecnologia guerra que manté el flux de diners. L'exèrcit nord-americà ha venut la idea que les tecnologies complexes, al costat del pas a pas els procediments analítics poden negar totes les incerteses i les sorpreses de combat per resoldre qualsevol problema en la guerra. "

Una gran part dels diners de resposta dels EUA s'ha estavellat contra els sistemes de vigilància sofisticats. La Força Aèria i l'Exèrcit s'afanyen en la construcció de dirigibles de treball costa 211 $ milions i US $ 517 milions, respectivament, que pot surar 20.000 peus o més d'una setmana al mateix temps que espia en grans àrees per detectar plantadors d'IED.

Els IED de plantes que són considerats com a objectius d'alt valor, o HVTs, i la seva eradicació és "l'objectiu últim de tota la nostra estratègia de contra-IED", Cockburn escriu. No obstant això, quan HVT bombes plantadors són assassinats, els atacs a tres milles dels seus atacs augmenten en una mitjana del 20 per cent, escriu.

D'acord amb Rivolo, la raó és "la nostra principal estratègia a l'Iraq és contraproduent i ha de ser avaluat." El HVTs van ser assassinats, gairebé sempre reemplaçat al mateix temps, en general dins de les 24 hores i, Rivolo va dir: "L'home nou que treballarà més dur . "

Si l'estratègia és contraproduent, un cínic podria preguntar-se si l'objectiu a l'Afganistan no és tant guanyar ---- com per gastar.

(Sherwood Ross, que va treballar anteriorment com a columnista en els principals diaris i agències de notícies, escriu sobre temes d'actualitat i dirigeix ​​una empresa de relacions públiques "per les bones causes.")

L'Iran humilia els EUA (2)

quetgles | 19 Desembre, 2011 08:37

 

                                L'Iran humilia els EUA (2)

 

 

   He pensat que seria de l'interès dels lectors el següent informe sobre la capacitat de la Guàrdia de la Revolució Islàmica de l'Iran per a combatre la guerra cibernètica de l'exèrcit ianqui. Aquest informe és més precís i directe que el publicat anteriorment. Per això he adjuntat un post que reprodueix l'entrevista publicada al diari ianqui CSMonitor, 15.12.2011.

 

   Una vegada que tingueu la portada del CSMonitor, heu de clicar l'article Exclusiu: Iran segrestar avions no tripulats EUA, diu l'enginyer iranià.

 

CSMonitor

 

 

 

 

 

 

 

L'Iran humilia els EUA

quetgles | 18 Desembre, 2011 17:28

  

                                            L'Iran humilia els EUA

 

   El dia 4.12.11, un avió no tripulat d'espionatge ianqui fou enderrocat per l'exèrcit iranià, segons va informar Press TV, citant fonts militars.  

     Sembla que el Pentàgon i la CIA han quedat atordits per la proesa dels hackers de les forces aeroespacials iranianes.

    Tan greu és el cop que el president dels EUA ha sol·licitat la devolució de l'aparell segrestat.

    Sembla que aquests avions espia són l'avançada de la tecnologia militar nord-americana.

    No és solament que uns hackers iranians hagin fet caure el drone americà; la cosa és molt més espectacular:  els operadors ianquis perderen el control de l'avió per l'acte de guerra cibernètica dels iranians. Els iranians agafaren el control de l'aparell i el segrestaren; el feren aterrar quasi sense danys físics. 

    Del que no hi ha dubte és de que l'aparell és en mans del Cos de Guàrdia de la Revolució Islàmica.

 

    Aquest succés de guerra fa palesa la capacitat de l'Iran en matèria d'alta tecnologia, matèria que les potències occidentals, i en especial els EUA, consideraven d'exclusiva propietat.

  

    Els mitjans de comunicació britànics i nord-americans encara no han reaccionat davant el desastre. Durant decennis han mantingut una infame estratègia informativa que es dedicava a conrear una ferotge iranofòbia.

   Si durant anys havien dibuixat un Iran retardat, retrògrad i  teocràtic, ara no saben com explicar els seus notables avanços en ciència i tecnologia ni el seu creixement econòmic i industrial.

 

    L'Iran ha demostrat que un país no occidental pot desafiar l'Imperi sense ésser destruït. L'Iran  ha superat les sancions imposades per l'Imperi.

 

     El cert és que els països no sotmesos a l'Imperi, majorment, han superat la crisi econòmica i han continuat el seu creixement.

 

     Es pot veure que un nombre creixent de països d'Àsia, Àfrica i Amèrica llatina s'han situat fora del domini dels EUA.  I que, d'una o altra manera, es coordinen per oposar-se a l'estratègia nefasta de l'Imperi.

 

   Així, Rússia, la Xina, l'Índia, l'Iran, Brasil, el Sudan, Veneçuela, el Paquistan, Indonèsia, República Sud-africana i d'altres van configurant una creixent oposició a l'estratègia monopolar ianqui.

 

      Sobre la qüestió de l'aparell segrestat, podeu veure la web de Payvand Iran News  L'Iran humilia els EUA.

La derrota de l'imperialisme a SÝria, segons En Saeb Shaath.

quetgles | 15 Desembre, 2011 18:19

  

         La derrota de l'imperialisme a Síria, segons En Saeb Shaath.  

 

 

         Com ja he fet en diverses ocasions, reprodueixo un text d'una entrevista publicada a Press TV .  Al meu entendre, l'entrevista mostra que els experts no occidentals posen de manifest l'estratègia criminal de l'Imperi i dels seus aliats;  mentre que els experts occidentals tracten de mistificar la realitat.

 

     A la confrontació mundial que s'inicia, les classes treballadores catalanes es veuran obligades a prendre posició.  Jo espero que, finalment, s'alineïn al bàndol antiimperialista. 

    La difusió de les publicacions de la premsa no sotmesa hi contribueix.

 

    

 

 

 

Un prominent escriptor àrab creu que el joc d'estratègia a Síria serà testimoni de la derrota de l'imperialisme i que noves forces s'aixecarà a la sorra internacional molt aviat.


Press TV ha portat a terme una entrevista amb Saeb Shaath, autor i expert en Orient Pròxim, per discutir més aquest tema.

La següent és una transcripció de l'entrevista.

Press TV: la resistència de Hamas de l'ocupació és al centre de les seves estratègies. Hi ha una altra manera quan es tracta d'Israel?

Shaath: La resistència és l'única manera que els líders palestins a Cisjordània, com [Ismail] Haniyeh, el mateix primer ministre, va dir que avui en dia. Van jugar a l'arrel de les negociacions.

I abans d'ells, l'egípcia, [Anwar] Sadat, el president en aquell moment, va apostar per Camp David. I hem vist a Egipte com a antiga potència regional reduït a un país destruït, que ara està amb la seva pròpia revolució tractant de reconstruir-se a si mateix.

Per tant, les negociacions amb Israel ha demostrat al llarg de, històricament, és l'arrel errònia ja que el projecte sionista hi és, i no és per conviure pacíficament amb els àrabs. Ells no creuen en la solució de dos estats. Aquest govern, i fins i tot l'ala esquerra, i "Kadima", així, creuen en el Gran Israel i la Palestina històrica-totes les que domina l'Orient Mitjà.

La seva ideologia es basa en el poder jueu sionista per intimidar a tot el món musulmà, el món àrab, i perquè els governi, i per mantenir els mitjans de comunicació occidentals en el costat fosc dels musulmans, com ho volen descriure. I la funció d'Israel és el control.

Les negociacions es van trencar. És una aposta que no va valer la pena. La resistència és l'única manera. Ens vam adonar l'any 2006, quan la resistència al Líban, dirigida per Hezbol · lah va derrotar als sionistes, i donar puntades de peu cap a fora del Líban, així a partir de l'any - 2007.

Ens vam adonar de la venjança contra el poble libanès que la maquinària de guerra sionista compromès a tractar de destruir l'estructura civil al Líban, ja que no es pot posar un cop directe a la resistència que els va derrotar i va fer plorar als seus soldats que vam ser testimonis en directe per televisió.

Així que la resistència és l'única manera, la resistència en les seves formes antigues - forma militar i la forma civil.

Press TV: ... També es podria esmentar sobre el candidat presidencial republicà Newt Gingrich va dir que els palestins són un poble inventat. Anem a deixar això per una altra anàlisi de notícies.

Creu vostè que Hamàs s'ha enfortit arran de les revoltes i les revolucions en els països àrabs?

Shaath: Si. Hamas es va fer més fort. Hamas i la resistència palestina, per dret propi, són part de la inspiració per a les masses àrabs de tot el món àrab.

Però permetin-me un comentari sobre aquest polític americà [Gingrich] que està tractant de guanyar només l'elecció en el preu dels palestins. Aquest mateix home, l'any 2000 i abans d'això, estava assegut amb Arafat i tractant d'estudiar els projectes de desenvolupament econòmic amb el suport dels Estats Units a la Ribera Occidental i Gaza.

Això demostra que els polítics nord-americans són hipòcrites, mentiders, que farà qualsevol cosa per complaure als seus amos sionistes que controlen l'espectre de la política als Estats Units d'Amèrica. I aquesta qüestió es va plantejar agudament entre els Ocupar el moviment de Wall Street i el 99 per cent quan va dir que els nois no ens representen, i tenen raó en dir que.

Tornant a la pregunta sobre Hamàs, el problema que veig aquí que Hamàs ha d'estudiar molt bé amb les revolucions àrabs és amb alguns grups religiosos, especialment les faccions Germans Musulmans a Egipte o Tunísia, que busquen en la lliçó quan Hamàs va guanyar les eleccions en els territoris ocupats de Palestina. Se'ls va negar al govern de l'Oest - Estats Units i les forces reaccionàries àrabs.

Ells estaven tractant de calmar als Estats Units d'Amèrica, la Germandat Musulmana a Egipte, quan el Dr Al-Rayyan, un dels nous membres de la Germandat Musulmana, va dir que el moviment no s'ocuparà de Camp David o tenen alguna objecció amb el camp David acord, el que significa el reconeixement de l'estat d'Israel.

El mateix amb [Rachid] Ghannouchi, el líder de la Germandat Musulmana a Tunísia, quan va anar a trobar-se amb els nord-americans per tranquil · litzar sobre la intenció de la Germandat Musulmana a Tunis, va dir que no hi ha res en la Constitució tunisiana, que s'aturarà els de reconèixer Israel, cosa que fins a aquest punt.

Per a mi, aquest és un camí relliscós. Hamas té a veure molt clarament el que aquests germans estan fent i els assessori fortament a que s'adhereixin a la resistència. Des que Hamas s'ha adherit a la resistència, Hamàs ha estat testimoni de l'experiència i he vist que no es pot moure en el món àrab sense la lluita i la resistència.

Press TV: Què està advertint? Estàs dient que Hamàs no ha de cedir a potser una porta que s'obre quan, per exemple, com vostè va esmentar, Ghannouchi va dir que, crec que vostè va dir, van a reconèixer a Israel, que Hamàs no ha de caure en aquesta forma de pensar?

Shaath: Exactament, perquè els nois, Ghannouchi i la vella guàrdia de la Germandat Musulmana, els veig com a part dels teixits de la Guerra Freda - la Guerra Freda ideològica amb la Unió Soviètica, que els Estats Units d'Amèrica i el seu imperialisme i reaccionari [actes] van utilitzar a l'hora de contrarestar els socialistes o les ideologies nacionalistes en el Mig Orient.

Ara el temps i el paisatge ha canviat. Estem en un camp: la resistència contra la dominació nord-americana del món àrab o estar amb els Estats Units d'Amèrica. No es pot jugar és molt intel · ligent.

La gent en el món àrab, amb les seves revolucions, va tractar d'obtenir la sobirania sobre els seus propis estats, per no ser esclavitzats pels Estats Units d'Amèrica. La revolució va ser dirigida als Estats Units d'Amèrica i els seus titelles com Mubarak, Ben Ali, i la resta.

Per tant, no els serveixen i reorientar la revolució per servir a l'enemic. Això és el que Hamas ha de centrar-se en i per assessorar els seus propis germans a Tunísia ia Egipte.

Press TV: Què passa amb l'argument que l'existència d'Israel és en realitat sobre la base de les amenaces que s'hagi incorregut en ells? I, per descomptat, Israel creu que Hamas és una amenaça per a ells, dient que l'argument que diu que Israel viu en aquesta o d'una altra manera no obtindrien el suport internacional darrere d'ells. ¿Està d'acord amb aquest argument?

Shaath: No, jo no. Des de la creació d'Israel des de l'establiment del nou ordre mundial després de la Segona Guerra Mundial, va ser la creació d'aquest estat funcional com a base militar per les forces imperialistes.

Després va ser l'Imperi Britànic, ara és els Estats Units d'Amèrica qui va heretar l'Imperi Britànic.

I que l'estat funcional per garantir el control del món àrab, i per garantir el control de les rutes de transport trans-internacional a la Mediterrània.

Ells entenen que una potència imperialista no té control sobre aquesta zona, no pot sostenir el seu poder durant un llarg període. Ara, en aquests dies anem a veure un canvi. I espero que aquest canvi es materialitzi amb més claredat durant el pròxim març.

Amb el creixent conflicte entre les potències occidentals encapçalats pels Estats Units d'Amèrica i les seves forces reaccionàries en els estats àrabs com Aràbia Saudita, Qatar i la resta d'ells, el camp de batalla amb estar a prop de Síria i l'Iran.

Aquí, som testimonis del camp de la resistència que l'any 2006 va derrotar a Israel. I Hamas és una part d'aquest camp de la resistència, i es quedarà arrelat al campament de resistència, ja que és necessari i sap que és necessari en la propera batalla contra la dominació dels Estats Units d'Amèrica altra vegada, totalment, el món àrab.

Ara és la Xina, Rússia i altres països - com l'Índia i Brasil [que són] donar suport a la Xina Rússia - en la derrota de la dominació dels Estats Units d'Amèrica en el món àrab.

Per tant, serem testimonis, especialment a Síria, el joc estratègic que serà testimoni de la derrota de la potència imperialista, i estarem augmentant les noves forces a la sorra internacional molt aviat.

Press TV: Vostè ha parlat de Síria, però anem a veure si no serà una guerra de Gaza ...

Jo he de dir, fa 24 anys que va ser Hamas, que va entrar en l'escena i ha adoptat aquesta ideologia que s'ha denominat resistència. I nosaltres, en la nostra conversa d'avui, només es va referir a com els països de l'Orient Mitjà que estaven passant pels aixecaments han entès que, els paral · lels. Com veu el futur, llavors en termes d'Occident, és a dir, els EUA o altres països occidentals com els països del Quartet de l'Orient Mitjà que estan involucrats, seran capaços d'entendre, per moure el Medi anomenats Procés d'Orient Mitjà cap endavant?

Shaath: Occident, especialment a les elits a l'oest que són controlats per la corporacions multinacionals, dels Estats Units d'Amèrica a Europa occidental mai donarà suport cap tipus de just de pau a l'Orient Mitjà.

Volen garantir la supremacia del seu estat funcional eina - l'entitat sionista. Aquest és el seu interès. Aquesta és la manera de veure com es pot controlar el món àrab.

Israel i la funció d'estat, l'entitat sionista, està fent la seva feina en el manteniment dels règims reaccionaris a l'Aràbia Saudita, Bahrain, Qatar i alguns altres, com Mubarak abans. Ells no canviaran de rumb a fer això.

Però la gent entén que estan sent enganyats per les dictadures en el món àrab, que van perdre les seves llibertats i van perdre la seva llibertat als dictadors sota la cobertura de la lluita contra el sionisme i tractant d'alliberar Palestina.

Van descobrir que es van usar per mantenir el sionisme per les seves dictadures, no per lluitar contra ella. Per tant, no acceptarem això, i que estan tractant de canviar.

Els Savis de Siˇ. Imprevisibilitat de la hist˛ria.

quetgles | 14 Desembre, 2011 06:51

  

            Els Savis de Sió. Imprevisibilitat  de la història.

 

 

 

        Aclariments previs:

 

   Amb la paraula  Imperi, per suposat, em refereixo a l'Imperi ianqui, a la política global que desplega el govern dels Estats Units al servei de la cobdícia de les elits econòmiques i socials nord-americanes, o sigui, al servei del capitalisme ianqui.

 

     L'OTAN és un instrument polític, econòmic i militar, per mitjà del qual els Estats Units exerceix la seva principal pràctica d'imperi mundial.

 

     El govern espanyol de Felipe González, cedint a la pressió de l'Imperi, finalment, al 1982, formalitzà l'ingrés de l'Estat  espanyol a L'OTAN.

 

    El Canadà i la major part de països de la UE formen part de l'OTAN. Per una banda, les elits dominants d'aquests països són capitalistes; per l'altra, no s'atreviren a competir amb l'elit ianqui.

 

    A considerar: L'Estat francès va mostrar vel·leïtats imperials diferenciades. Va haver de renunciar a mantenir  formalment el seu imperi, però ha mantingut en funcionament els seus instruments de domini imperial (econòmics i militars) a la major part de les seves antigues  colònies africanes.

        Fins ara mateix, l'Estat francès manté un enorme desplegament militar a tot arreu d'Àfrica. O sigui, no hi ha un sol conflicte bèl·lic africà sense intervenció militar francesa. 

 

     De bell antuvi, 1789, la denominada République Française coincidia més amb l'expressió Empire Français. Un imperi francès genocida que ha intentat destruir les nacionalitats no franceses de l'Estat francès, nacionalitats entre les quals hi ha la catalana i la basca.

 

    En relació al tema que ens ocupa:  La República Francesa i el Regne Unit mantenen en funcionament els instruments de domini imperial al servei de les seves elits capitalistes respectives. Parlant amb propietat, es pot dir, que són els dos subimperis, subordinats a l'Imperi.

 

 

      Al meu escrit, s'ha d'entendre que la paraula Catalunya significa la Catalunya Plena, és a dir, Catalunya-Principat, el País Valencià, Catalunya Nord i les Illes (o Illes Balears).

  

 

    Malgrat la greu crisi capitalista, les classes treballadores catalanes no estan engrescades en cap projecte de revolta política, en contrast amb la situació revolucionària de les primeres dècades del segle passat.

 

      Actualment, sembla que l'oligarquia espanyola no es sent atemorida per l'esclat de protestes socials.

    I més encara:  Sembla que l'oligarquia pretén sortir de la situació de ruïna econòmica (conjuminada a l'època de l'Aznarat amb la bombolla del totxo) incrementant el grau d'espoli de les classes treballadores.

 

 

      Les agències de notícies occidentals són absolutament controlades pels Estats Units i els seus aliats principals.

   I a l'Estat espanyol, les agències i els mitjans de comunicació són sota control de l'oligarquia, fetes unes poques excepcions.

 

    A Catalunya, els mitjans són propietat dels oligarques locals, majorment.

    Els propietaris dels grans mitjans catalans (els Godó, els Lara, els Asensio) estan integrats amb l'oligarquia espanyola; no tenen cap vel·leïtat cantonalista. 

 

      Fins ací les prèvies.

         

 

 

 

 

   Tesi 1:  Actualment, tot i la globalització, la lluita de classes continua essent nacional. Encara que la crisi econòmica afecta als països de la UE, els moviments de les amples masses obeeixen segons sigui el conflicte  nacional propi.

   Tesi 2:  La utilització de l'expressió ''el Capitalisme'' com si fos una realitat social independent crea confusió. Allò real són les elits socials i econòmiques de cada nació.

Les elits  administren els instruments del seu Estat, per mitjà dels quals pretenen que l'activitat de la nació estigui en funció dels seus interessos de classe (Certament, això és una revisió del marxisme. En Marx anava carregat de bones intencions, però la seva teoria social és intel·lectualista).

   Actualment, es dóna el predomini de l'economia neoliberal com a conseqüència del lideratge de poder de les elits dels Estats Units.

    

    Tesi 3: Són les nacions, amb les seves particularitats nacionals, els agents de la història. A l'època del capitalisme, com a altres èpoques, cada nació desplega la seva economia i el seu ordenament social segons les seves característiques nacionals i segons la seva particular relació amb la resta de nacions.

 

     Per posar un exemple molt notable:  L'imprevisible sorgiment del moviment nacionalista jueu a Europa, el sionisme, a finals del segle XIX (L'Estat Jueu, de Theodor Herzl, fou publicat al 1896).

    Tan bon punt Palestina  esdevingué Mandat britànic al 1917, el Secretari d'exteriors del Regne Unit, N'Arthur Balfour feia la famosa Declaració de Balfour, segons la qual el Govern britànic recolzava el projecte de crear una Llar nacional jueva a Palestina. El comte Balfour enviava la missiva al baró Rothschild, cap de la comunitat jueva del Regne Unit.  O sigui, quedava clar que el lobby sionista incidia decisivament sobre el Govern britànic.

    El cas Balfour mostra la validesa de la tesi 3. En efecte, el cas mostra que En Lionel Rothschild, el financer més poderós de Londres, posava la seva riquesa i el seu poder al servei de la causa sionista, i no al revés.  La comunitat jueva del Regne Unit abraçà la causa sionista, no per imperatius economics sinó per motivacions ideològiques – el sionisme -. 

 

    La creació de l'Estat d'Israel al 1948 podria semblar una anècdota dins el gran conjunt de la història universal (Per cert, s'ha de saber que molts de catalanistes de dreta (els pujolistes, en particular) sempre han donat suport a la causa sionista).

 

      Però haurem de veure que la creació de l'Estat d'Israel no era una simple anècdota. La creació del nou Estat provocà una situació de conflicte bèl·lic permanent que afecta tot l'Orient Mitjà, conflicte bèl·lic que continua viu fins al dia d'avui.

 

    Tal com fou presentat pel periodisme occidental dominant, podria semblar que, una vegada més,  En David havia guanyat a En Goliat; que uns heroics colons jueus de Palestina havien sigut capaços de derrotar als cinc exèrcits àrabs que els volien llançar a la mar.

    Però la realitat era una altra:  aquells pobres pagesos palestins, sense Estat propi, restaven indefensos per a fer front als plans dels sionistes. Els Savis de Sió jugaven la partida sols; no hi havia uns Savis de Palestina que disputessin la partida.

    Al 1917, l'Imperi per antonomàsia era el britànic; però, al 1948,  ja transcorria la nova era imperial dels Estats Units. La molt especial relació dels Estats Units amb l'Israel és un accident de la historia, un accident que palesa l'indeterminisme de la història, o sigui, la imprevisibilitat dels esdeveniments històrics.

    Certament, era imprevisible el creixement de la comunitat jueva al Regne Unit. Va passar de 60.000 individus al 1880 a uns 250.000 al 1917, esdevenint una de les comunitats jueves més grans i pròsperes d'Europa.

    I encara més imprevisible que la comunitat jueva dels Estats Units esdevingués la major del món. Entre 1890 i 1924, uns dos milions de jueus emigraren a USA. A l'any 1948, els jueus ianquis eren uns cinc milions. Actualment, als USA hi ha més jueus – uns sis milions i mig – que a Israel, i a Nova York   n'hi ha més (uns dos milions) que a Tel Aviv. 

    Certament, Els protocols dels Savis de Sió és una fantasia creada pels antisemites russos,  publicada al 1903. És purament novel·lesc suposar que un grup de savis jueus pretenen dominar el món per mitjà de la maçoneria i el comunisme.  

      Però, en canvi, sí que ha sigut una realitat històrica la influència dels lobbys sionistes, en especial a la Gran Bretanya i als Estats Units. I sí que és veritat que les comunitats jueves esdevingueren sionistes de bell antuvi; i que actualment continuen lligades al sionisme pur i dur.

    

   Qualques punts a considerar:  La comunitat jueva dels EUA està concentrada en unes poques grans ciutats (destaquen els nuclis de Nova York i el de Los Angeles). No és solament que aquesta comunitat sigui rica i distingida; la comunitat jueva nord-americana té un plus de poder perquè molts dels seus membres ocupen posicions de privilegi en activitats al voltant dels mitjans de comunicació, les finances, la indústria cinematogràfica i els càrrecs polítics.

 

    La particular situació de privilegi aconseguit per comunitat jueva ianqui ha fet que els Estats Units desplegués en tot moment una política lligada amb el sionisme i amb Israel.

   Tradicionalment,  els jueus ianquis voten majoritàriament a favor dels candidats del Partit Demòcrata, però no és el cas que els candidats del Partit Republicà s'hagin atrevit mai a enfrontar-se al sionisme.

       A tot temps, republicans i demòcrates cerquen el suport de les organitzacions sionistes. S'ha de subratllar que la major part dels grans mitjans de comunicació ianquis són propietat de magnats jueus, i, en paral·lel, també es dóna un alt percentatge de directors de mitjans i de periodistes que són jueus.

 

      Com a resultat de les pràctiques tèrboles dels lobbis sionistes, el Govern i el Congrés dels Estats Units segueixen una política que coincideix majorment amb les demandes d'Israel i del sionisme  (Per suposat, el poder dels lobbis només és possible degut a la naturalesa corrupte de les elits polítiques ianquis).

 

 

...........................................

 

 

   Amb la desintegració de la Unió Soviètica a 1990, els mitjans occidentals anunciaven gojosos la fi de la història. Anunciaven l'exclusiva del capitalisme (l'economia de lliure mercat, segons els agrada dir) per al desenvolupament de l'economia mundial. I donaven per fet que la Xina, tot i tenir un règim comunista, també feia recurs a les pràctiques capitalistes per tal d'estimular la seva economia.

 

      La Xina creixia a un ritme superior al dels Estats Units.  Davant aquest fenomen imprevist, els experts occidentals es limitaren  a dir que l'alt índex de creixement xinès era debut a la utilització d'una enorme mà d'obra barata al servei d'un capitalisme desfermat.

     Des de llavors, la teoria de la mà d'obra xinesa barata esdevingué una cantilena de la premsa occidental, cantilena que ha continuant sonant incansablement fins al dia d'avui.

    Com a resultat d'aquesta pràctica de manipulació dels mitjans occidentals, l'opinió pública d'Europa i d'Amèrica té una informació molt pobra, quan no errònia sobre la realitat de la Xina actual.

 

     En contra de la pràctica informativa corrupta de la premsa murdoquiana sobre la realitat xinesa, es poden fer els següents enunciats:

 

    Tesi:  La Xina actual ha d'ésser definida com una societat plenament socialista.

 

      La banca està socialitzada. Igualment tota l'activitat financera és sota control del Govern i del PCX.

    

    Les grans corporacions industrials o bé són de propietat de l'Estat, o bé són empreses on la participació de l'Estat és predominant.

 

    Tot i que la major de granges agrícoles són d'explotació privada, l'Estat continua essent el propietari de la terra i de l'aigua. 

 

 

    Tesi: Seguint la línia del gran líder En Deng Xiaobing, la Xina ha desenvolupat una civilització vertical. Vertical, de manera que no hi ha ni una sola qüestió transcendent on no intervinguin els representants dels diversos nivells socials. Vertical, en el sentit que a totes i a cada una de les qüestions socials i econòmiques hi participen, de baix a d'alt, els agents socials i el governs locals, els centres d'investigació, la Universitat, el Partit Comunista, la Banca, el Govern central...  (Podeu veure el tema al meu post La Xina, la civilització vertical).

 

     És cert que durant tres decennis han aparegut com a bolets centenars de milers de petites i mitjanes empreses de propietat privada;  i qualcunes de grans dimensions.  També és cert que centenars de grans empreses internacionals han invertit a la Xina i han aixecat una munió de filials xineses.

      Però no és el cas que hi ha hagi un capitalisme a la manera xinesa. Allò real és el socialisme xinès.

 

   Tesi: La realitat social i econòmica de la Xina segueix fidelment el programa dengià de construir el socialisme segons les característiques xineses.

 

      S'ha de suposar que els vuitanta milions de membres del PCX vigilen pel compliment del programa.

 

 

    No és el cas que a la Xina hi hagi dos sistemes, el socialista i el capitalista. No. La Xina és una societat on el socialisme és en construcció (segons les característiques xineses).

 

   Tesi:  A la Xina no hi ha desplegament capitalista autònom. Les empreses de signe capitalista que operen a la Xina són absolutament  sota el control del Govern. 

 

   Tesi: Les empreses  privades xineses i les multinacionals que operen a la Xina són en funció i al servei del socialisme, de la Civilització vertical xinesa.

 

    En contra de les cròniques sinofòbiques de la premsa occidental, ha quedat palesa la superioritat econòmica del sistema xinès. Des de 1980, durant tres dècades, l'índex de creixement del PIB xinès, al voltant dels dos dígits, ha sigut  el més alt del món.  Ha sigut un creixement tan intens mai vist a la història de la humanitat.

 

 

    Atenint-nos a les dades econòmiques dels indicadors mundials, es pot fer el següent enunciat:

 

   Tesi: A partir de l'inici del segle XXI, s'ha de considerar que la Xina ha esdevingut la primera potència industrial del món, i en indústria pesada en especial.

 

    Com explico a l'escrit que he citat, el PIB dels EUA és el major del món, però està basat en el sector terciari, i en l'activitat financera especialment.

 

 

 

 

     Segons la World Steel Association, a l'any 2010, la producció d'acer de la Xina era més de set vegades la dels EUA (626.7 i 80.6 milions de tones, respectivament).

   Queda clar que la indústria pesada xinesa és la primera del món, des de principis de segle.

 

     O sigui, actualment, en relació a la capacitat industrial, els Estats Units és un nan en comparació amb la Xina.

 

    De fet, ja fa temps que la Xina ha començat el lideratge mundial.

 

     De seguir així, és de preveure que en uns pocs anys la Xina serà reconeguda com a  líder únic mundial.

 

    S'ha de suposar que el sistema econòmic xinès serà àmpliament imitat. I que es posaran les bases per a la construcció del socialisme mundial.

 

  

La premsa ''occidental'', tan sotmesa...

quetgles | 08 Desembre, 2011 10:32

   

       Hem de suposar que la premsa occidental (és a dir, la sotmesa a l'Imperi) és en crisi moral: Per un costat, tant de periodistes intel·ligents, i, per l'altre, haver de treballar per a enterbolir la veritat.

     Per a aquells que no ho coneixen, poso al seu abast la web següent: Rebelion. Hammurabi lo sabía mejor.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb