El blog d'En Joan Quetgles

Un bloc de filosofia i societat. Recomano la lectura del meu llibre titulat La filosofia i la religió sense caretes, editat a la Xarxa com a post.

L'Afganistan i el Pakistan de cada vegada més propers 2. Un testimoniatge esborronador.

quetgles | 25 Octubre, 2010 05:11

 

   L’Afganistan i el Pakistan de cada vegada més propers 2. Un testimoniatge esborronador.

  

     Poc temps després de penjar a la Xarxa el meu article  "L’Afganistan i el Pakistan de cada vegada més propers", vaig topar amb aquest escrit publicat a Global Research,  28.09.10, la transcripció del qual de la seva versió en català és aquesta: 

 

 

membres de les tribus pakistaneses demanen sedants enmig d'atacs aeris intensificació dels EUA

by Syed Moazzam Hashmi, Shahzad Wazir per Syed Hashmi Moazzam, Shahzad Wazir 


aproximadament de civils morts per cada presumptes militants ha atret fortes crítiques de tot el món, incloent les Nacions Unides i prominents gossos guardians dels drets humans. 


  Wana, Pakistan: explosions sobtades que esquinça l'oïda, els òrgans divisor entre la runa enmig de núvols d'escampar la pols tan aviat com abellots EUA llança voleiant com voltors al cel, és el concepte general dels malsons que sovint desperta Naseemullah Wazir enmig de la nit amb el ritme cada vegada més gran d'atacs quirúrgics EUA al Pakistan. 
   Més de 130 presumptes milicians i civils fins al moment han estat assassinats en 19 atacs avió no tripulat fins a la nit de diumenge amb una nova onada de vagues es va intensificar controvertit avió espia de 03 de setembre, segons els mitjans locals i informes oficials.

  "Jo no tinc por, però turmentat per la incertesa que qualsevol cosa pot succeir en qualsevol moment a casa meva i els meus éssers estimats", va comentar Naseemullah, natural de Wana, la principal ciutat administrativa en l'àrea tribal de Waziristan del Sud que va a una universitat en Dera Ismail khan a la província nord-occidental de Khyber Pakhtunkhwa del Pakistan. 

    "L'ús de tranquil s'ha incrementat", local metge Dr Faizur Burki Rehman va dir a Xinhua en una entrevista, ja que l'augment d'atacs amb drones sobtada no només la gent va entrar en pànic, sinó també la incertesa catalitzats. 

    Durant la setmana passada, més de 40 persones van morir en set atacs aeris a la nit el diumenge, tot es concentra en el sub-districte de la zona Dattakhel prop de la frontera afganesa a Waziristan del Nord resistent, com les forces de l'OTAN liderada per Estats Units estan estrenyent la soga al voltant insurgents Sirajuddin Haqqani i l'àrea de Hafiz Gul Bahadur de la xarxa, on els Estats Units creu que Al-Qaida es troba actualment concentrat. 

    Unes 1.753 persones fins ara han estat assassinats en 167 atacs aeris des del míssil no tripulat primer va matar cinc persones el 2004, segons informes oficials.
No obstant això, més de 1.100 persones van morir, la majoria civils, en més de 130 atacs aeris en territori pakistanès des d'agost de 2008. 

   Els Estats Units ha de ser l'estratègia més reeixida en la guerra contra el terror fins al moment que sens dubte ha ajudat a destruir certs objectius d'alt valor, però a un cost polèmica qüestionable alt d'un major nombre de vides de civils innocents.

   "La gent en general es queixen d'insomni i demanar que se li prescriuen pastilles per dormir", va afegir el Dr Burki, "la incertesa sobre la llei de major deteriorament i l'ordre i el futur és fràgil calma viscuda en els seus rostres." 

    "La gent jove demana més de píndoles sedants," va dir el Dr Burki, observant que els anys de militància permanent està fent estralls en els joves com ara se senten més vulnerables i estan caient presa dels diferents tipus de neurosi. 

   "La pau i la tranquil.litat és inexistent", va dir un notable home de negocis local Allauddin Wazir Xinhua, afegint que el temor a una vaga inesperada d'avions no tripulats han portat les activitats empresarials a un punt mort.  "La columna vertebral econòmica i financera està trencat i que difícilment pot sustentar la vida", va dir el comerciant d'edat avançada. 

   "Ja sigui que Osama bin Laden, el mul.là Omar podria haver estat assassinat en una ràfega d'atacs d'avions no tripulats o no, una cosa és segura - que tots els màrtirs en aquest tipus d'atacs eren civils innocents", va dir Malik Safdar Hayat Dawar, un resident de Waziristan del Nord, Xinhua. Ell creu que els atacs aeris són una polèmica "atac directe a la sobirania del Pakistan, que ha de ser detingut, ara." 

   La relació d'aproximadament 25:1 horrible de civils morts per cada crítica presumptes militants ha atret greus de tot el món, incloent les Nacions Unides i prominents gossos guardians dels drets humans. 

    Sense prestar atenció a la sol licitud repetida pakistanesa de la transferència de tecnologia d'avions teledirigits amb una lògica d'entesa del seu propi territori i la gent millor, els EUA s'ha intensificat més els atacs que va obligar a la majoria dels residents a les zones tribals per iniciar la migració dels seus països d'origen nadiu. 

    Un sol avió espia no tripulats a control remot es pot portar fins a quatre míssils guiats de precisió.  Incursions amb avions no tripulats es realitzen normalment en un parell o fins i tot de vegades 4-6 participar en una "llicència per matar" de la missió.  Els informes diuen que volar 2-3 bases de Força Aèria dels EUA en l'operació de l'Afganistan sota l'Agència Central d'Intel ligència (CIA).  No obstant això, alguns informes no confirmats havien suggerit anteriorment que avions havien estat encara utilitzada en algunes pistes d'aterratge al Pakistan que havien estat arrendades als Estats Units. 

   Tota la població tribal de Waziristan del Nord seria l'opció d'abandonar la zona a causa de l'augment de "extrajudicials" atacs aeris, Dawar, va dir, per por que "totes les ciutats importants del Pakistan seria pululaban per les persones desplaçades internament (PDI) aviat," si desenfrenada atacs aeris van continuar amb una freqüència cada vegada major. 

    "Estem en condicions d'oferir oracions en les mesquites, visitar llocs molt concorreguts o llocs turístics, fins i tot per un picnic mica", es va queixar Noor Shah, un estudiant universitari a la ciutat de Razmak de Waziristan del Nord.  "El futur de la nostra educació està de capa caiguda. Ni tan sols podem dormir tranquils, perquè una vaga d'avions no tripulats poden eliminar les nostres vides en qualsevol moment", va dir a Xinhua. 

    Els observadors locals preveuen que donaria lloc a una altra crisi de desplaçats interns en la fabricació com el Pakistan ja està qüestionat per una crisi greu en l'home en el pitjor de les devastadores inundacions de la seva història que havia desplaçat a més de 20 milions de persones aquest estiu

 

 
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb